İstanbul'da yangın faciası: 5'i çocuk 6 ölü

İstanbul'da Küçükçekmece'de bir evde çıkan yangında 5'i çocuk 6 kişi hayatını kaybetti. İşte yangının çıkış sebebi ve hayatını kaybedenlerin kimlikleri:

GİRİŞ 20.04.2013 20:47 GÜNCELLEME 21.04.2013 07:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Olay, Florya Caddesi Çaylak Sokak üzerinde bir evde akşam saatlerinde meydana geldi. Dairedeki elektrik sobasının devrilmesi sonucu çıktığı öğrenilen yangında ilk belirlemelere göre 5'i çocuk 6 kişi yanarak hayatını kaybetti. 

4 katlı binada çıkan yangın söndürülürken 6 kişinin ceseti, incelenmek ve kimlik tespitleri yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Dairede oturan ailenin bu adrese yeni taşındığı öğrenildi.

ÖLEN ÇOÇUKLAR 3 AYRI AİLENİN MENSUBU

Dumandan zehirlenerek hayatını kaybedenlerin Elif Erten (20) ile çocukları 7 aylık Nisanur Erten ve Fatmagül Erten (5), akrabalarının çocukları Ömer Bahçi (4) ve 6 yaşındaki ikizler Aylin ve Hilal Bahçi olduğu belirlendi.

Elif Erten ile eşi İdris Erten'in gurbetçi oldukları ve yaklaşık 15 gün önce tatil amacıyla Almanya'dan Türkiye'ye gelerek, akrabaları Bahçi ailesinin evinde kalmaya başladıkları öğrenildi.

Öte yandan acı haberi alan ölen kişilerin yakınları olay yerine akın etti. Çocuklarının öldüğünü haber alan yakınları olay yerinde sinir krizleri geçirdi. Baygınlık geçiren yakınlarına polis ve sağlık ekipleri ile çevredeki komşuları sakinleştirmeye çalıştı.

Polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedeniyle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

AÇIKLAMALAR

Olay yerine gelerek bilgi alan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, üzülmemenin elde olmadığını belirterek, "Yangının çıkış nedenini araştırıyorlar. Bir ihmal söz konusuysa bunun takipçisi olacağız ve sorumlulardan hesap soracağız" dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, "Çok üzücü bir durum. 5'i çocuk 6 kişi hayatını kaybetti. Ekiplerimiz gerekli incelemeyi sürdürüyor. Konunun yakından takipçisi olacağız" diye konuştu.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 1
  • MUHAMMET AKSAKAL 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAHMET EYLESİN. çok acı bir haber, bu acı hadisede ahirete küçük yaşta göç edenlerin cennetlik olması yakınlarının acılarını bir nebze teselli eder inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!