Minik öğrencilerden Halep'e yardım

Konya'da özel bir okulun öğrencileri düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri, Suriye'de rejim güçlerinin kuşatması altında hayatta kalmaya çalışan Halepli sivillere gönderdi

Minik öğrencilerden Halep'e yardım
Minik öğrencilerden Halep'e yardım
GİRİŞ 15.12.2016 10:22 GÜNCELLEME 15.12.2016 10:22

Konya'da özel bir okulun öğrencileri, Suriye'de rejim güçleri ve Şii milislerin kuşatması altında yaşam mücadelesi veren Halepli siviller için yardım topladı.

Kentteki özel bir okulun anasınıfı, ilk ve ortaokul öğrencileri, zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan Halepli sivillere yardım için kermes düzenledi.

Kermeste ailelerinin desteğiyle yaptıkları el emeği ürünleri satan öğrenciler, bir günde elde ettikleri 5 bin lira geliri, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Halep'e gönderdi.

Ortaokul Müdürü Volkan Canlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin duyarlılığının kendilerini duygulandırdığını söyledi.

Okuldaki değerler eğitiminin çocukların gelişimine önemli katkı sağladığına işaret eden Canlı, şunları kaydetti:

"Halep'te yaşanan insanlık ayıbına karşı birliği göstermek ve oradaki mazlumların derdine bir nebze çare olabilmek için yardım kermesi düzenlediler. Öğrenciler bu kermeste, el emeği ürünleri arkadaşları ve öğretmenlerine sattı. Böylece ortak bir duygu birlikteliği oluşturuldu. Şehrin çocukları, kardeşlerine yalnız olmadıklarını hissettirmek için ellerinden gelen katkılarda bulunup, sonuna kadar fedakarca iş birliği yaptı. Kermes sonunda elde edilen hasılatla orada mağdur olan kardeşlerine kıyafet alınacağını bilen öğrenciler, örnek bir davranış sergiledi."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler