İnsanlığın bittiği yer

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde,milis grubunun saldırıları sonucu bin 600 insan öldürüldü, 100 binlerce kişi mülteci oldu.

İnsanlığın bittiği yer
İnsanlığın bittiği yer
GİRİŞ 03.02.2015 14:24 GÜNCELLEME 03.02.2015 14:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Geçen yılki darbenin ardından Müslümanlarla Hristiyanlar arasındaki çarpışmalar, ülkeyi felce uğrattı.Onbinlerce Müslüman Kamerun ve Çad'a kaçarken, çok daha fazlası OAC sınırları içindeki kamplarda yaşıyor.Anti-Balaka milisleri, şehirden kaçmaya çalışan insanlara pusu kururak öldürüyor.

Uluslararası Af Örgütü durumu bir "etnik temizlik" olarak tanımladı.Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki 2012 Aralık ayında başlayan olaylar gün geçtikçe büyüyen şiddet ülkeyi kaosa ve iç savaşa sürükledi.İki yıl boyunca ülkede iki darbe gerçekleşirken hükümet üç kez el değiştirdi.Selekalar iktidara geldiğinden bu yana ise Hristiyan Anti-Balaka Milisleri, Müslümanlara karşı ‘etnik soykırım' yapıyor.Daha önce, düşman olarak Seleka militanlarını gösteren Hristiyan Milisler iktidarın el değiştirmesinden sonra Müslümanlara karşı cadı avı başlattılar.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapan BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Valerie Amos olaylar başlamadan önce 100 bin Müslümanın bulunduğu Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'de sadece 900 Müslümanın kaldığını açıkladı.Yaklaşık 4.5 milyon kişinin yaşadığı üllede Müslümanlar nüfusun yüzde 15'ini oluşturuyor.

YORUMLAR 8
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah Hz. Adem'i yaratırken meleklerin, "Orada kan dökecek ve fitne çıkaracak birini mi yaratacaksındiye sormuslardi
    Cevapla
  • HAMDİ 9 yıl önce Şikayet Et
    anlamadıgım bini neden yazıyla yazdıgınız ve altıyüzü neden rakamla yazdıgınız ?
    Cevapla
  • enes 9 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun fransa
    Cevapla
  • ceyhun 9 yıl önce Şikayet Et
    tüm dünyadaki müslümanların bir an önce silkelenip kendilerine gelmeleri gerekiyor. birlik ve dirlik zamanı geldi de çattı artık. kimisi çıkıp Allahuekber nidalarıyla yine bir müslümanın kafasını kesiyor. kimi ülkelerde müslümanlar işkence görüp katlediliyor. hem islam soykırımı yapılıyor hem islamiyet kötüleniyor. nasıl bir dünya oldu burası
    Cevapla
  • Eski Asker. 9 yıl önce Şikayet Et
    Medeni Fransanın!!! desteklediğiAnti balaka çetelerinin işleridir sanırım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!