Bu İndirimler İzdiham Yaratacak!

Mağaza açılışlarında ucuzluk yüzünden görmeye alışık olduğumuz izdihamlar internete taşınıyor. İndirim kuponları internette alışveriş izdihamı yaratabilir.

Bu İndirimler İzdiham Yaratacak!
Bu İndirimler İzdiham Yaratacak!
GİRİŞ 11.03.2013 23:59 GÜNCELLEME 29.07.2013 14:24

Özellikle yeni açılan elektronik mağazalarında görmeye alışık olduğumuz "alışveriş izdihamı" artık internete taşınıyor. Her ne kadar mağazalarda birbirini ezen kalabalık kadar korkunç görünmese de, online alışveriş çılgınlığı da gerçek mağazalardaki kadar kıyasıya mücadeleye sahne oluyor. Büyük ucuzlukların olduğu dükkan ve mağazalarda aynı ürünün iki ucundan çekiştiren bayanlar, büyük ekran LCD televizyonu kapabilmek için önde bekleyenlerin üzerinden atlayan baylar, daha fazla ürünü uzuca alabilmek için çocuğunu izdihamda riske atan aileleri her ne kadar kınasak da, dudak uçuklatan ucuzluklar karşısında kendini kaybeden "tüketici"yi ne yazık ki yatıştırmanın herhangi bir yolu yok. Ancak şimdi bu durum internete de taşınmış durumda.

İnternette artık hemen her ürünü mağaza fiyatından çok aşağıda satın almak mümkün. Bu ucuzluğun en büyük nedeni online mağazaların normal mağazalardan çok daha gideri olması. Özellikle yer, işgücü, yakıt giderleri gibi fiziki mağazaların ihtiyaçlarından kurtulan online alışveriş siteleri bu avantajlarını fiyatlara yansıtarak rekabeti imkansız seviyelere ulaştırabiliyorlar. Hal böyle olunca tüketici de kendini bilgisayarın başında "en ucuzunu" ararken bulabiliyor. Şimdilerde özellikle moda olan, hepimizin bildiği Markafoni, Trendyol veya Morhipo gibi özel alışveriş kulüpleri sayesinde eskiden alınması hayal bile olmayan markaları Beyoğlu Pasajı'nda satılan imitasyonların fiyatına almak mümkün! Özel alışveriş kulüpleri bir yana dursun, en yeni sezon ürünleri artık mağazalarda değil bilgisayarımızın ekranında evimizin konforunda incelememiz ve satın almamız mümkün. Dükkanlara oranla %70'e kadar varan ucuzlukta ürün alabiliyor iken, bunu daha da avantajlı hale getirmek mümkün desek?

Online alışveriş indirimleri izdiham yaratmamış olabilir, ancak "indirim kuponları" yaratacak gibi! İndirim kuponu ya da hediye çeki, online alışverişlerde kullanılan dijital bir kod aslında. Bu kodu alışverişi tamamlamadan hemen önce kullandığınız takdirde; gerek ekstra indirim olsun gerekse belli miktar fiyat indirimi, alacağınız ucuz ürünü daha da ucuza almanız mümkün oluyor. Artık hemen her internet mağazası indirim kuponu dağıtıyor. Online alışverişte rekabet bu kadar kızışmışken, mağazaların çılgınlıklar yapmağacakları da düşünülemezdi zaten! Çünkü artık ünlü markaların ürünleri sadece 1 site değil, birçok site birden satıyor. Hal böyle olunca da akıllı tüketici aralarından en ucuz olanı hemen bulup satın alıyor. Bu aşamada mağaza sadakati neredeyse tükendi diyebiliriz. Bu durumda da online alışveriş sitelerinin elinden indirim kuponlarını duyurmaktan başka çareleri kalmıyor tabii ki.

İndirim kuponları ve hediye çekleri nerede bulunur diye merak edenlere de birkaç tavsiyemiz olacak. Bu konuda ilk akla gelen internette aradığınız online alışveriş sitesinin indirim kuponunu aramak diyebiliriz. Google, Yahoo veya Yandex gibi sitelerde "Enmoda indirim kuponu" şeklinde bir arama yaptığınızda karşınıza onlarca indirim kuponu sitesi çıkacaktır. Bu sitelerin tümünün güvenilir veya gerçek kupon verip vermediğini bilmek ise pek mümkün değil tabii. Ancak indirim kuponları sağlayan çok iyi siteler de mevcut. Örneğin yabancı yatırım şirketi Global Leads Group GmbH'ın Türkiye'deki yeni projesi Kupon Sihirbazı bu konuda kesinlikle kendini farklı konumlandıran sitelerden. "Eğer bizde yoksa internette boşuna aramayın!" ideolojisi ile mevcut tüm kuponları sitede barındıran Kupon Sihirbazı, aradığınız kuponun sitede olmaması durumunda internette de şuanda mevcut olmayacağını savunuyor. Bu konuda ne kadar gerçekçi bilemeyiz ancak online alışveriş deneyimini kat ve kat artırdığı konusunda şüphe yok. Örnek olarak incelemek isterseniz kuponsihirbazi.com'da Enmoda portalını ziyaret etmenizi öneririz.

Akıllı tüketici olmanın ilk kuralı araştırma yapmadan satın almamaktır. Bu konuda ülkemizin uzmanlaşmaya başladığı şu günlerde, sadece indirime bakarak değil, indirim kuponu gibi ekstra avantaj sağlayan çeşitli fırsatları da hesaba katarak online alışveriş yapmakta yarar var. En ucuzu internette olabilir, ancak en ucuzunu da daha ucuza alma olanağınız olduğunu unutmayın.