Kanada'yı endişelendiren Rus ilerleyişi

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, Rusya'nın Kuzey Kutbu'ndaki askeri varlığını tehlikeli bir şekilde artırdığını söyledi.

Kanada'yı endişelendiren Rus ilerleyişi
Kanada'yı endişelendiren Rus ilerleyişi
GİRİŞ 23.08.2014 13:05 GÜNCELLEME 23.08.2014 13:05
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış


Harper, Kanada'nın Kuzeybatı Toprakları bölgesinde bulunan Fort Smith kentinde yaptığı açıklamada, Rusya'nın Doğu Avrupa'daki kadar olmasa da Kuzey Kutbu'nda da askeri varlığını artırma çalışmalarına hız verdiğini belirtti.

Rus uçaklarının, Kanada sınır boylarını ve hava sahasını sürekli taradığını kaydeden Harper,



"Rusya, kuzeyde bulunan ve Sovyetler döneminden kalma askeri üslerini modernize ediyor. Nükleer denizaltıları ve buz kırıcı gemileri, normalden daha fazla kuzeydeler" dedi.

PUTİN'İN KOMŞULARINA NASIL DAVRANDIĞINI GÖRDÜK

Bu gelişmelere, kuralların ihlal edilmemesine rağmen kayıtsız kalınmaması gerektiğini belirten Harper, "Biz, Putin'in komşularına neler yapabileceğini gördük" diye konuştu.

YORUMLAR 8
  • eren yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    dursun yağlıdereli. kardeş daha şimdi olnalar ne ki...esas büyük savaşı görmeye bizim ömrümüz yetmez.daha var o günlere.ama şimdi olanlar ilerde olacakların habercisidir. mesela rus savaş uçakaları karadenizdeki amerikan savaş gemilerini defarlarca taciz etti.televizyonlar bas bas bağırdı.bu olay bu yıl gerçekleşti.ayrıca rusya ingiltere hava sahasını nükleer bombardıman uçkalrıyla yine taciz etti aynı zamanda rus uçkları amerikanın güney koredeki hava sahasına defarlarca girdi.bütün bu olnaları dünya görmüyor mu? bazılarının günceli takip ettiği yok.peki bu ülkerler diyemiyo mu rusyaya hava savalarımız gemilerimizi nası taciz edersin.sesleri bile çıkmadı.sadece kınadılar.zaten başka bir şeyde yapamazlar.rusyaya dünyada hiçbir devletin gücü yetmez.aynı zamanda çok zengin bir ülkedir.o kadar yaptırıma rağmen hala ukaranyaya girip duruyor.
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    dursun yağlıdereli. ne demek istiyosun anlamadım.gerçekleşen ne ?şuan yzadıklarım gerçekleşmedi tabiki gerçekleşn şeyler ilerde olacak şeylerin sinyalini veriyor sadece. arkadaş muhiddin arabi haz.ve ahmet hulusinin kitablarında yazdıklarını dikkatli oku. rusya nereye vüzeyle saldırdı.o zaman 3 .dünya savaşı çıkar .ben farklı bir savaştan bahsediyorum.öyle çatışma şeklinde değil.kitalarda anlatılana göre rusya avrupaya topol vüzelerini kullancak.mehdi as gelmesine yakın.mehdi as gelmesinede bazı hocalar 360 sene fakan olduğunu söylüyor aşağı yukarı.
    Cevapla
  • mustafa genc 9 yıl önce Şikayet Et
    3. dünya savaşı. Elbette cıkacak ve rusya amerikaya daha rahat saldıracagı başka bir yer yok .
    Cevapla
  • dursun yağlıdereli 9 yıl önce Şikayet Et
    mert . o yazdıkların gerçekleşti zaten
    Cevapla
  • eren yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    rusyaya bağlılık. avrupaya doğalgazın bir çok kısmı rusyadan gelmektedir.rusya vanayı kapatırsa avrupa felç olur.o zmana görür avrupa ekonomik yaptırım nası oluyormuş. rusya savunma bakanları dünyaya uzaylıların saldırısı olursa henüz bunlara karşı bir önlem almadıklarını söylemişti.böyle ilginç bir açıklamada bulunmuştu.bu açıklamaya göre ruslar dünyada insan kaynaklı her türlü tehlikeye karşı önlemini almıştır.zaten o yüzden dünya rusyaya karşı sesini çıkaramıyor. rusya karadenizde kırımı almakla ordaki trilyonlrca dolarlık enerji rezervlerine sahip oldur.şimdi rusyayı kimse tutatamaz.ayrıca rusya amerikanın uzaydaki vüze kalkanına alternetif bir sistem geliştirmiştir.dolayısayla amerikanın yıldız savaşları projesinede gölge düşürmüştür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez