Obama Suudi Arabistan'a gidiyor

ABD Başkanı Obama, Hindistan'a düzenleyeceği ziyaretin süresini kısaltma kararı aldı. Obama Hindistan'dan Suudi Arabistan'a geçecek.

Obama Suudi Arabistan'a gidiyor
Obama Suudi Arabistan'a gidiyor
GİRİŞ 24.01.2015 11:54 GÜNCELLEME 24.01.2015 12:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama'nın yarın başlaması planlanan Hindistan ziyaretinin belirlenen süreden önce bitirilmesi kararı aldığı bildirildi. Obama ziyaretini, Suudi Arabistan'a geçmek için kısa kesecek. 

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in hayatını kaybetmesinin ardından Hindistan ziyareti programını değiştiren Obama, Hindistan'a düzenleyeceği ziyareti süresinden önce bitirecek.

Reuters'ta yer alan habere göre, Beyaz Saray Obama'nın ziyaretini kısa kesmesiyle ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak resmi kaynaklardan alınan bilgilere göre, üç gün olarak planlanan Hindistan ziyaretinin süresinden önce bitirileceği belirtiliyor. 

Obama'nın Hindistan ziyaretinin en önemli ayağı, 26 Ocak'taki Hindistan Cumhuriyet Günü'ne katılımı olarak ifade ediliyordu. Obama'nın pazartesi günü, bu törenlere katılacağı belirtiliyor. Ancak ziyaretinin son günü yapılması planlanan Taç Mahal ziyaretinin iptal edildiği bildirildi. 

Obama'nın, Kral Abdullah'ın ölümünün ardından yerine geçen yeni Kral Selman bin Abdulaziz'le birkaç gün içerisinde iletişim kuracağı bildirilmiş ancak ikilinin bir araya gelip gelmeyeceği konusunda bilgi verilmemişti. Son gelişmeyle birlikte Suudi Arabistan'a gideceği bildirilen Obama'nın Kral Selman'la bir araya geleceği ifade ediliyor. 

YORUMLAR 1
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeni kralın kulaklarını çekmeye mi?...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...