ABD'den 'İran'a fidye verdik' itirafı

ABD, İran'a gönderilen 400 milyon doların rehin tutulan 4 ABD'li asker için 'fidye parası' olduğunu kabul etti.

ABD'den 'İran'a fidye verdik' itirafı
ABD'den 'İran'a fidye verdik' itirafı
GİRİŞ 19.08.2016 07:38 GÜNCELLEME 19.08.2016 07:38
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

ran'a geri ödemesi yapılan 400 milyon doların ‘karşılıklı güvensizlik’ nedeniyle ‘koz’ olarak kullanıldığını söyleyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Tutukluların bırakılması konusunda İran'ın sözünden cayması yönündeki endişeler ve dürüst olmak gerekirse İran ile ABD arasındaki karşılıklı güvensizlik nedeniyle vatandaşlarımız bırakılana kadar tabii ki elimizdeki maksimum kozu tutmak istedik" dedi.

"Yani 400 milyon doları ABD’liler bırakılana kadar İran'a vermeyecektiniz, doğru mu?" sorusu üzerine Kirby, "Evet, doğru" karşılığını verdi.

ABD’li Cumhuriyetçiler başta olmak üzere birçok kişi, İran’a ödenen 400 milyon doların, 17 Ocak'ta serbest bırakılan 4 ABD vatandaşı için fidye olarak verildiğini savunmuş ancak ABD Dışişleri Bakanlığı iki olayın aynı döneme denk gelmesinin ‘tesadüfi’ olduğunu iddia etmişti.

İran da iddiaları reddederek paranın ABD vatandaşları için değil iki ülke arasında Şah Rıza Pehlevi döneminden doğan ihtilaf yüzünden, Obama yönetiminin ödemeyi kabul ettiği 1,7 milyar doların ilk taksidi olarak gönderildiğini belirtmişti.

YORUMLAR 24
  • Yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir gizli anlaşma için yapılan aktarma ortaya çıktı bunu zavallı masumane bir örtü yalan ile servis ediyorlar.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar bir kaç kişi iranın amerikalı askerleri gözaltından aldığına inanmıyordu.İşte oyun falan ,bilmem ne diyorlardı.Şimdi o kişiler anladı mı? Demekki oyun değilmiş,yani demekki,ben sizden daha iyi biliyomuşum.
    Cevapla
  • sertaç özer 7 yıl önce Şikayet Et
    İran yine dediğini yaptırdı.Kim ne derse desin.Gerçekten artık kabadayı bir ülke.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünya iranın amerikaya boyun eğmediğini yani amerikanın irana diş geçiremediğini görüyor ve bazen konuşuluyor.Sadece ben söylemiyorum,yani artık tanımadığımız bir insanla bile muhabete girince iranın ne kadar güçlü olduğunu okumamış tahsil görmemiş biri bile anlıyor. O anlamayanlar(sayıları çok azınlıkta,aşağıda bir iki örneği var)iranı kıskanan çekemeyen hikaye masal kitapları okumayan ama pek resmi gazete okumayan insanlardır.
    Cevapla
  • Malum 7 yıl önce Şikayet Et
    Sovyetlerin çöküşü gibi sanırım abd de çatlaklar baş gösteriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber