Trump, Merkel'i yerden yere vurdu.

Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sığınmacı politikasını çok bir şekilde eleştirdi.

Trump, Merkel'i yerden yere vurdu.
Trump, Merkel'i yerden yere vurdu.
GİRİŞ 16.01.2017 13:33 GÜNCELLEME 16.01.2017 13:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Başkanlığını bu hafta devralacak Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sığınmacı politikasını eleştirerek, "Merkel sığınmacıları ülkesine alarak feci bir hata yaptı." dedi.

İngiliz The Times gazetesi, İngiltere Eski Adalet Bakanı ve iktidardaki Muhafazakar Partili Milletvekili Michael Gove tarafından yapılan Donald Trump röportajını, "Britanya ile bir anlaşma yapacağım" başlığıyla verdi.

Trump'ın New York’taki çalışma ofisinde yapılan röportajda, Cuma günü ABD Başkanlığını devralacak Trump, görevine Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e güvenerek başlayacağını, ancak bu güvenin ne kadar süreceğini zamanın göstereceğini kaydetti.

"Merkel feci bir hata yaptı"

Trump röportajında Almanya Başbakanı Merkel'e "büyük saygı duyduğunu" söyledi ancak Merkel'in 1 milyondan fazla sığınmacıyı Almanya topraklarına kabul etmesini eleştirdi. Trump, "Bence Merkel tüm bu sığınmacıları ülkesine alarak feci bir hata yaptı. Kimse bu insanların nereden geldiğini dahi bilmiyor. Yani bence Merkel feci bir hata yaptı, kötü bir karar aldı." dedi. Trump ayrıca, "AB, Almanya'nın aracı oldu." yorumunda bulundu.

Nükleer silahların azaltılması yönünde imzalanacak bir anlaşma karşılığında Rusya'ya yönelik yaptırımların kaldıracağını da ifade eden Trump, "Rusya'ya yönelik bazı yaptırımlar var. Bakalım Rusya ile bazı iyi anlaşmalara varabilecek miyiz. Bence nükleer silahlar ciddi ölçüde azaltılmalı. Bu (anlaşmanın) bir parçası." dedi.

"Musul felakete dönüştü"

ABD'nin önceki yönetimler dönemindeki dış politikasını da eleştiren Trump, Irak'ın işgaliyle ilgili "Muhtemelen ülkemiz tarihinin en kötü kararıydı. İşgal, arı kovanına çomak sokmaktı." dedi. Trump ayrıca Afganistan'daki durumun kötüye gittiğini ve Musul'u tekrardan ele geçirme girişimlerinin de felakete dönüştüğünü söyledi.

Donald Trump, ABD'nin sınırlarının kuvvetlendirilmesi çerçevesinde ise gelecek hafta Pazartesi günü birkaç düzenlemenin imzalanacağını bildirerek, bu kapsamda Avrupa ülkeleri vatandaşlarının ABD'ye girişine sınırlamalar getirilebileceğini kaydetti.

Brexit'e destek

Bu arada İngiliz basını, Trump'ın röportajında özellikle Brexit'e ilişkin açıklamalarına geniş yer verdi.

İngiltere'de Brexit kampanyasının başını çeken isimlerden olan Muhafazakar Partili milletvekili Michael Gove'un İngiltere'nin ABD ile serbest ticaret anlaşması konusunda ilk sırada yer alıp almayacağı sorusu üzerine Trump, "Bence harikasınız, son derece iyi gidiyorsunuz." cevabını verdi.

Trump, göreve gelmesinin ardından ABD ve İngiltere arasında hızlı bir şekilde karşılıklı serbest ticaret anlaşmasının sağlanacağına işaret etti.

YORUMLAR 8
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Son Yarım Yüzyıldır Teknoloji Yarı İletken üzerine kurulmuş ve geliştirilmiş durumdadır.Bu teknoloji de de sınırlar epeyce zorlanmış durumda.Ne zaman ki tüm bunların dışında farklı ve daha üstün bir geliştirme sağlanır O zaman ABD nin Askeri gücü Çöpe gider.İnşaallah bulan bizler oluruz.
    Cevapla
  • Hasonun ustasi 7 yıl önce Şikayet Et
    Haso sen cok biliyon lan
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Mevcut Silah Teknolojilerini Çöpe atacak Yeni ve Farklı bir Teknoloji bulunmadığı sürece ABD Dünyanın başına bela olmaya devam edecektir.Arge yatırımlarına bakılır ise bu Yeni Teknolojiyi de yine ABD bulacak gibi duruyor.
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Trump Dünya'nın başına Obama'dan farklı bir strateji ile Bela olmaya devam edecektir.Kimse bir başkan değiştirmekle ABD'nin Şeytan politikalarının değişeceğini beklemesin.Ben Yeni ve Farklı bir ŞER CEPHESİ açılacağını düşünüyorum.
    Cevapla
  • Halid bin Velid 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki İran nın yayılmacı işgal projesi neden bir ses yok İran nın Yemende ,Suriye de,Irak ta, Ortadoğunun bir çok ülkesinde İşgal girişimleri, arı kovanına çomak sokmaktadır.
    Cevapla
  • vedat 7 yıl önce Şikayet Et
    bu trump mudur nedir .göreceksiniz dünyanın başına büyük işler açacak. inşaallah başta amerikanın başını yer.
    Cevapla
  • hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğer sağ kalırsa amerikanin başına bela olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı