ABD 2 yıl sonra yeniden Helmand'da askeri üs kurdu

ABD Afganistan'dan NATO birliklerinin çekilmesinin ardından 2 yıl sonra ülkenin güneyindeki Helmand vilayetine 300 kişilik üs kurdu.

GİRİŞ 30.04.2017 14:41 GÜNCELLEME 30.04.2017 15:20
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Üsteki askerlerin Afgan ordusuna eğitim, terörle mücadele ve Taliban operasyonlarına destek amacı ile bölgede konuşlandırıldığı duyuruldu.

ABD 2 yıl önce birliklerini çektiği ülkenin güneyindeki Helmand vilayetin'e Amerikan Deniz Piyadelerinden oluşan (US MARİNE) 300 kişilik yeni bir üs kurarak geri döndü.

2014'TE ÇEKİLMİŞTİ

ABD'nin 11 Eylül saldırıları ardından ilk askeri birlik gönderdiği ve 2014'te çekildiği Taliban'ın en güçlü olduğu Helmand vilayetinde , son dönemde Afgan güçlerinin büyük kayıplar vermesi ve Taliban'ın kırsalda hakimiyetinin artması ardından ABD bölgede yeniden üs kurma kararı aldı. Üsteki askerler bu gün törenle görevlerine başladı.

TRUMP'IN KARARIYLA 5000 ASKER GÖNDERİLECEK

300 Amerikan Deniz Piyadesinden oluşan görev gücünün öncelikli görevi Helmad'daki Afgan güvenlik güçlerine destek sağlamak. El yapımı patlayıcılar, tuzakların imhası ve özel operasyonlara da destek verecek olan bu askerlerin yanısıra ABD Başkanı Trump'ın kararıyla özel kuvvetlerin de bağlı  bulunduğu  5000 ek asker Afganistan'a gönderiliyor.

YORUMLAR 31
  • ozen 6 yıl önce Şikayet Et
    turkiye afganistanda talabaniyi guclendirmeli der hal, afganistana ust kurmaliyiz natodan haric.
    Cevapla
  • Ersoy21 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün defolup gideceksiniz.
    Cevapla
  • tersinim 6 yıl önce Şikayet Et
    Üs kursa ne olur kurmasa ne olur? Sadece savaş bir parça daha uzar. ABD için sonuç ikinci bir Vietnam hezimeti olur. ABD köpek balığı gibi yaşamak için saldırmak zorunda. Ama nereye, ne zaman, nereye kadar? Artık kimse ABD'yi takmıyor. Çöküş yakındır.
    Cevapla
  • Sassas 6 yıl önce Şikayet Et
    Yakın gelecekte ABD ile savaşa hazır olalım dost gözükerek açık düşmanlık yapıyorlar buda gelecekte karşı karşıya geleceğiz anlamı oluşturuyor
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler sürüsü Müslüman topraklarını talan ediyor,islam alemi ayakta uyuyor.Yazık.
    Cevapla
  • Vanli 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar ırk, mezhep peşinde giderlerse gavurlar daha çok islam coğrafyasında cirit atarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!