Trump'ın evi mültecilere kaldı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın New York'ta çocukluğunu geçirdiği ev mültecilere kiralandı.

Trump'ın evi mültecilere kaldı!
Trump'ın evi mültecilere kaldı!
GİRİŞ 18.09.2017 13:36 GÜNCELLEME 18.09.2017 14:42

Uluslararası yoksullukla mücadele örgütü Oxfam Amerika'nın insani yardımdan sorumlu Direktörü Shannon Scribner, "Trump ve diğer dünya liderlerine mültecilere sahip çıkmaları için daha fazla şey yapmaları gerektiğini anlatan güçlü bir mesaj göndermek istedik." dedi.

"TRUMP'A BU ODADA UYUDUĞUNDA NASIL HİSSETTİĞİNİ HATIRLAMASINI TAVSİYE EDERDİM"

Oxfam'ın cumartesi günü kalmak için eve davet ettiği 4 mülteci de yaşadıklarını gazetecilerle paylaştı. Eşi ve üç çocuğuyla 2012 yılında ABD'ye gelen 41 yaşındaki Suriyeli mülteci Ghassan al-Chahada, "Suriye'deki çatışma başlamadan önce Amerika'ya gelme hayalimiz vardı. Bizim için bu hayal gerçek oldu." dedi.

Trump yönetiminin, Suriye ve nüfusunun çoğunluğu Müslüman diğer 5 ülkenin vatandaşlarına getirdiği seyahat yasağının ardından hayatının değiştiğini söyleyen Chahada, sözlerini, "Yeşil kartımı alacağıma ve ülkemi ziyaret edebileceğime dair umutlarım vardı ancak Trump seçildiğinden beri bu ülkeden ayrılmaya cesaret edemiyorum. Trump'a bu odada uyuduğunda nasıl hissettiğini hatırlamasını tavsiye ederdim. Çocukluğundaki gibi kalsaydı, merhameti ve saflığı kaybetmeseydi, onun harika bir insan olduğunu söylerdim." ifadeleriyle sürdürdü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı