Tarlasından tarih fışkırdı!

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'ne bağlı Yumrutaş Beldesi'nde, 52 yaşındaki çiftçi V.Ö.'nün (52) tarlasından çıkan tarihi eserlere jandarma el koydu.

Tarlasından tarih fışkırdı!
Tarlasından tarih fışkırdı!
GİRİŞ 07.02.2014 20:05 GÜNCELLEME 07.02.2014 20:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çiftçi V.Ö., tarlasını sürerken sabanına takılan taş ve mermer parçalarını çıkarıp, evinin bahçesine taşıyarak, hendeğe koydu. Devriye gezen Acıpayam Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri, taş ve mermer parçalarını fark edip, tarihi değeri olabileceği gerekçesiyle Denizli Müze Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Denizli Müze Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı incelemede, V.Ö.'nün evinin bahçesindeki Roma Dönemi'ne ait olduğunu tespit eoilen 2 lahit kapağı, 1 mermer sütun delikli taş ve 2 blok mermere el konuldu. V.Ö.'nün tarlasından çıkardığı taş ve mermerlerin tarihi eser olduğunu bilmediğini söylediği öğrenildi. Tarihi eserler Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • xmenbln 10 yıl önce Şikayet Et
    sonra cikip AVRUPA tarihimizi caliyor deriz.... sen TARIHI binalarin taslari ile gecekondu yapmaya kalkarsin ... AVRUPA o taslari kendi ülkesine kacirip MÜZEYE koyunca... TARIHIMIZI istiyoruz deriz.... kime diyorumki .. bizim 3-4 bin lik köyümüzde SELCUKLUdan kalma 1-2 tane eser var... biri selcuklu amanindan kalma kümbet ... ne zaman ziyaret etsem icim agliyor ... icinde et-tavuk piknigi yapilmis .... kösede bira siseleri .... yazilarla bilmem ne kimi seviyor ... en büyük bilmem ne takimi ....ben bilmem ne sözleri ... AMAAAA AVRUPAli OSMANLI eserine yan bakinca hemen GAVURRRR MILLETI ISTEEEE:... ISLAM DÜSMANI .... OSMANLI DÜSMANI .. vs vs.. hep ikiyüzlülük nedcaaaan
    Cevapla
  • Adnan T. 10 yıl önce Şikayet Et
    cocuklar bile anlar. Arkadas onlarin Tarihi eser oldugunu cocuklar bile bilir,kaldiki denizlili heleki acipayamlilar acik gozdurler sen nasil onun mezar kalintisi oldugunu anliyamadin hayret,o laitlerin icinde mutlaka degerli esyalar olur ve mezar icinde en azindan kemikler cikmasi lazim,Ah Ah bu bizin tarihi tahrib eden insanlarimiz,gozlerini sadece para burumus ellerinden gelse para icin Turkiyeyi satacaklar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…