Hindistan'da ilginç 'tuvalet festivali'

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de dün Uluslararası Tuvalet Festival’i başladı.

Hindistan'da ilginç 'tuvalet festivali'
Hindistan'da ilginç 'tuvalet festivali'
GİRİŞ 19.11.2014 16:05 GÜNCELLEME 19.11.2014 16:05

Ülkede 3 gün devam edecek festivale Butan, Nepal, Sri Lanka, Laos, Vietnam ve Afganistan ülkeleri de katılıyor. Sulabh Uluslararası Sosyal Hizmet Organizasyonu tarafından organize edilen festivalle, ülke genelinde tuvalet kullanımının yaygınlaşması hedefleniyor. 

Nüfusun yarısından fazlasının ihtiyacını gidermek tuvaletleri kullanmadığı Hindistan'da tuvalete gitme alışkanlığının yaygınlaşması için festival düzenlendi. Festivale, başkent Yeni Delhi’deki 9 okuldan yaklaşık 9 yüz öğrenci, 2 yüz temizlikçi ve 100 dul kadın katıldı. Özellikle tuvalet taşı ve su kabı taşıyarak uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler ilgi çekti. Yine festivale katılanlar ellerinde taşıdığı tuvalet taşları ve su kapları ile halkın tuvalet kullanımını artırmak için yürüyüş yaptı. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, 2019 yılına kadar her evde bir tuvaletin inşa edilmesini hedefliyor. Sulabh Uluslararası Sosyal Hizmet Organizasyonu kurucusu Bindeshwar Pathak ise Modi'nin temizlik konusuna ilk eğilen Başbakan olduğunu ifade etti. Ayrıca Patak, tuvalet kullanımının yaygınlaşması halinde, Hindistan'da Mahatma Gandi'nin bir hayalinin daha gerçek olacağını ifade etti. 

Birleşmiş Milletler verilerine göre Hindistan'daki vatandaşların yarısından fazlası ihtiyacını gidermek için tuvaletleri kullanmıyor. Vatandaşlar, uygun olan herhangi bir yerde tuvalet ihtiyacını gideriyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi