Adliyeye kanlı saldırı: 4 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Adliye Bakanlığına ait araç parkına düzenlenen intihar saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti.

Adliyeye kanlı saldırı: 4 ölü
Adliyeye kanlı saldırı: 4 ölü
GİRİŞ 19.05.2015 17:32 GÜNCELLEME 19.05.2015 17:32

Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahman Rahimi olay yerinde yaptığı açıklamada, bir intihar eylemcisinin kullandığı bomba yüklü aracın, Adliye Bakanlığına ait araçların park edildiği yere gelerek saldırıyı gerçekleştiğini söyledi.

Saldırıda 4 devlet görevlisinin öldüğünü, 24 devlet görevlisinin de yaralandığını belirten Rahimi, hastaneye kaldırılan yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu ifade etti.

İsmini vermeyen Afganistan Sağlık Bakanlığı yetkilisi ise, bugünkü intihar saldırısında 4 kişinin öldüğünü, 53 kişinin de yaralandığını belirtti.

Görgü tanığı Abdul Rahman, "Ben Adliye Bakanlığında çalışıyorum, mesai bittiğinde bizim yakın mesafemizde büyük bir patlama oldu, çok sayıda çalışma arkadaşlarımız araçların park yerinde idi, şimdiye kadar 6 arkadaşımın yaralandığından haberim var, çok sayıda arkadaşımdan da haber alamıyorum" diye konuştu.

Patlama nedeniyle Adliye Bakanlığı yanı sıra çevresindeki binalarda hasar meydana gelirken, bakanlık çalışanlarını taşıyan 10 minibüs ve çok sayıda küçük araç da saldırıda kullanılmaz hale geldi.

Olayın ardından saldırıyı üstlenen Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahed, çok sayıda devlet çalışanlarını öldürdüklerini iddia etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI