Çetin: Dünya Erdoğan ve Putin'e saygı duyuyor

Rusya Ulusal Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç Çetin, Rusya ve Türkiye'nin teröre karşı mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğini söyledi.

Çetin: Dünya Erdoğan ve Putin'e saygı duyuyor
Çetin: Dünya Erdoğan ve Putin'e saygı duyuyor
GİRİŞ 20.11.2016 07:53 GÜNCELLEME 20.11.2016 07:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya Ulusal Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç Çetin, Rusya ve Türkiye'nin Ortadoğu bölgesinde uluslararası teröre karşı mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğini söyledi.

Sputnik’e konuşan Çetin şu ifadeleri kullandı: “Rusya, Ortadoğu bölgesinde askeri varlığını artırmaya devam edecek. Rusya, 15 Kasım'da Humus ve İdlib'e Amiral Kuznetsov uçak gemisi ve Amiral Grigoroviç fırkateyninden füzeler ile ayrıca Bastion tipi kıyı füze sistemlerinden Oniks füzeleri fırlattı.

‘TERÖRİSTLERLE MÜCADELE ETMEK LAZIM’

Türkiye ise desteklediği ÖSO ile birlikte ilerliyor ve Suriye’de terörle mücadelede durum olumlu yönde değişiyor. Çok sayıda terörist imha edildi. Aralarında terörist elebaşları da var. İşte bu, Rusya’nın ve Türkiye'nin terörle mücadelesindeki son derece kararlılığını ortaya koyuyor. Bölgede pragmatik davranmaktan ziyade ciddi anlamda teröristlerle mücadele etmek lazım. Herkes dürüst şekilde bölgede terörle mücadele ederse bu durumda Rusya ve Türkiye'nin  doğal olarak müttefiki olur. En mantıklı olan da budur.”

'DÜNYA PUTİN’E VE ERDOĞAN'A SAYGI DUYUYOR'

Çetin sözlerine şöyle devam etti: “Rusya ve Türkiye büyük devletler. Rusya her yerde olduğu gibi Ortadoğu bölgesinde de bağımsız politikasını devam ettiriyor. Türkiye ise ABD ve Batı'nın kendisine 50 yıldır uyguladığı çifte standartı fark etti ve artık pozisyonunu ona göre düzenliyor. Dünya bu yüzden Rusya ve Türkiye devlet başkanları Vladimir Putin’e ve Tayyip Erdoğan’a saygı duyuyor. Batı’nın Rusya’yı ‘düşman ülke ağı’ oluşturma politikası iflas etti. Moldova, Bulgaristan seçimlerini hatırlatmak yeterli. Ukrayna, Rusya’ya karşı kafa tutma politikasında yenildi. Türkiye ve Rusya ilişkilerini bozma çabaları sonuçsuz kaldı. Rusya ve Türkiye bu gerçeği anladı ve barıştı. Bundan böyle dünya düzeni yeni bir aşamaya girecek.”

 

YORUMLAR 7
  • barış 7 yıl önce Şikayet Et
    putin katil in önde gidenidir katil herif onbinler ce Müslümanı iran ı hizbulşeytan ı esed i yanına alarak katletti
    Cevapla
  • imanverdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımız vesayin Putin Saygı Duyulacak Lider
    Cevapla
  • hayret 7 yıl önce Şikayet Et
    yani suriyeliler bitene kadarmi
    Cevapla
  • Leyla 7 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan, biz saygı duymaya devam edelim, bütün Dunya saygı duyacaktır, ne büyük onur, ne büyük gurur, ne büyük Şeref.Allaha emanet ederim.
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    mūslūman katleden Putin saygiyi haketniyor. putinin musluman katliamini durdurmasi şart Sn Cetin Bu konuda siz birşeyler yapabilirainiz. putin icin 500 milyon nufuslu turk cografyasi mi yoksa 1 milyon nuseyri mi? putin bu hesabi yapmiyor olabilir Turkler onun icin 'elde bir' mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu