Rusya'da katil dondurucu soğuk: 128 ölü

Rusya'da eksi 60 dereceye kadar düşen soğuklar can almaya devam ediyor. Rus basınına bilgi veren Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Aralık ayının ortalarından bu yana ölü sayısının 123, yaralı sayısının bin 745 ve hastaneye kaldırılanların sayısının ise 833'e ulaştığını kaydetti.

Rusya'da katil dondurucu soğuk: 128 ölü
Rusya'da katil dondurucu soğuk: 128 ölü
GİRİŞ 26.12.2012 11:58 GÜNCELLEME 26.12.2012 11:58

Fobos Meteoroloji Merkezi Başkanı İgor Klanişen, bugünden itibaren Moskova'da eksi 25 derece seviyesinde olan soğukların eksi 10 dereceye çıkacağını belirtti.

Meteoroloji yetkilileri, Şubat ayının ortalarında Moskova'da tekrar dondurucu soğukların geri geleceği konusunda uyardı. Tüm Rusya genelinde havaların çok soğuk olacağını duyuran meteoroloji yetkilileri "Asıl Rus kışı Şubat'ta geliyor. Moskova'da eksi 25 bekliyoruz." uyarısı yaptı.

Sibirya'nın Tuva bölgesinde 3 bin kişi termik santralde yaşanan arıza nedeni ile zor günler yaşıyor. Acil Durum Bakanlığı yetkilileri okul ve hastanelerde tahliye merkezleri oluşturdu. Bölgeye yardım malzemeleri taşıyan uçaklar gönderildi.

Tuva ve Hakasya cumhuriyetleri, Kolım, Povoljye, Çelyabinsk, Tyumen, Priangaryae ve Güney Ural bölgelerinde okulların dondurucu soğuklar nedeniyle tatile edildiği belirtildi.
Rusya Devlet Tıp Tedavisi Araştırma Merkezi Başkanı Sergey Baytsov'a göre ölümlerin fazla olması daha çok alkol alarak dışarı çıkan kişilerden kaynaklanıyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber