ABD Malezya uçağını düşüreni açıkladı

ABD istihabaratı: Malezya uçağını Rusya düşürmediyse de koşulları hazırladı.

ABD Malezya uçağını düşüreni açıkladı
ABD Malezya uçağını düşüreni açıkladı
GİRİŞ 23.07.2014 08:49 GÜNCELLEME 23.07.2014 13:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerikan istihbaratı, Ukrayna'nın doğusunda Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının düştüğü olayla Rusya hükümetinin "doğrudan" bir ilişkisi olmadığını ancak ülkenin doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçılara silah sağlayarak olayın "koşullarını hazırladığını" belirtti.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, ABD istihbaratının üst düzey yetkilileri, isimlerinin yayınlanmaması şartıyla gazetecilere verdiği brifingde, Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının, büyük ihtimalle, Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından yerden havaya atılan SA-11 füzesiyle düşürüldüğünü iddia etti.

'Uçağı Rusya düşürmedi ama...'

Kremlin'in olayda "doğrudan" bir ilişkisi olmadığını ifade eden yetkililer, Rusya'nın ayrılıkçıları silahlandırarak uçağın düşürülmesine "şartları hazırladığını" düşünüyor. Değerlendirmelerinde ihtiyatlı davranan yetkililer, ancak uçağı düşüren füzenin Rusya'dan temin edildiğine dair de herhangi bir delile sahip olmadıklarını kaydetti.

Malezya uçağını füze vurduğunda neler yaşandı

ABD'li yetkililer, bu kanıya, kısmen sosyal medyada yer alan görsellerle Ukrayna hükümetinin son günlerde kamuoyuyla paylaştığı videolara istinaden ulaştıklarını belirtti.

Füzenin fırlatılırken herhangi bir Rus görevlinin orada bulunup bulunmadığını bilmediklerini aktaran yetkililer, füzeyi atmayı başaranların da Rusya'da eğitim alıp almadıkları noktasında herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD dediyse muhakkak suçlu Rusyadır !. ABD Irakla körfez harbinde, hacce uçan bir İRAN yolcu uçağını vurup yüzlerce hacı adayını öldürmüştü ya !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü