Dışişleri'nin açıklamasına Hollanda'dan tepki

Dışişleri Bakanlığı'nın Hollanda'daki Türklere 'ırkçı nitelikli suçlamalar' yapıldığı yönündeki açıklamasına Amsterdam'dan sert tepki geldi.

Dışişleri'nin açıklamasına Hollanda'dan tepki
Dışişleri'nin açıklamasına Hollanda'dan tepki
GİRİŞ 27.11.2014 21:17 GÜNCELLEME 27.11.2014 21:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher, "Türkiye'nin bizi ırkçılık ile suçlaması yanlış, uygunsuz ve bilgisizlik sonucudur." dedi. Dışişleri Bakanı Bert Koenders ise "Hollandalı Türklere karışmak Türkiye'ye kalmadı. Ülkemizde yaşadıklarımız demokratik tartışmalar şeklinde cereyan ediyor." dedi.

Hollanda resmi haber ajansına göre Koenders, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak 30 dakika süren görüşme yaptı. Habere göre Koenders, Çavuşoğlu’nun ‘Hollanda’daki Türklerin topluma entegre olmasının önemine’ dikkat çekti. Hollanda hükümetini eleştiren açıklama ile arasına mesafe koydu. İki bakan Ocak ayında bir araya gelerek, bu konuları yüz yüze konuşmayı kararlaştırdı.

Hollanda basını ayrıca, Lahey’deki Türk Büyükelçiliği’nden bir sözcünün, olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığına dair açıklamasına yer verdi. Sözcü, Türkiye’nin asla Hollanda’nın içişlerine karışmak gibi bir amacının olmadığını, bakanlık sözcüsünün de sadece ‘medyadaki olumsuz atmosferden’ şikayet ettiğini savundu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç tarafından yapılan açıklamada Türk gençlerini İŞİD destekçisi gösteren ankete sert tepki verilerek, "Hollanda toplumunun bir parçası olan Türklere ve dost ve müttefik bir ülkeye yönelik bu saldırgan üslup ve ırkçı nitelikteki suçlamalar hiçbir şekilde kabul edilemez ve mazur görülemez. İkili ilişkilerimizin köklü geçmişi ve mevcut seviyesiyle bağdaşmayan bu mesnetsiz ırkçı saldırıların son dönemde ne maksatla gündeme taşındığını anlamakta güçlük çekiyoruz." ifadeleri kullanılmıştı. Açıklamada ayrıca, “Hollanda makamlarından, ikili ilişkilerimizi ileri götürme irademizi zedeleyecek girişim ve açıklamalara biran evvel son vermelerini bekliyoruz.” denilmişti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • Musab 9 yıl önce Şikayet Et
    Haber 7;Hollanda'da Bakan olanların neden 3 gün boyunca Yahudi lobisinin binasında kaldıklarını araştırıp,haber yapmalıdır.Her fırsatta ülkemize terbiyesizlik eden sözde bakanların gerçek yüzünü Hollanda halkına göstermek için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.
    Cevapla
  • Musab 9 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda'da bakan seçilenler;parlamento binasının karşısında bulunan Yahudi lobisinin bulunduğu binada 3 gün ve 3 gece boyunca kaldıktan sonra resmi olarak Bakan oluyorlar.Bakan olanlar Yahudilerin menfaatleri için çalışacaklarına yemin ediyorlar.Yani Hollandalı Bakanlar İsrail'in her emrini yerine getirmeye mecburdur.Devletimiz bu durumdan haberdar mı?
    Cevapla
  • aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    hollanda hükümetini insan haklarına demekrosiyeye sahip çıkmasını ırkçı ve faşist davranışlarından vaz geçmeye çağırmakla birlikde evet orda yaşayan türkere karışmak bizim en doğal hakkımız çünkü onlar mecbur kaldıkları için hollanda vatandaşlığına geçmiş ve ya çalışma izni almak için hollanda vatandaşlığında bulunmuş olabilir neticesinde o vatandaşlarımızın yaslana bileceğihaklarını koruya bileceği güçlü bir ülkesi olmasından mı rahatsız olmuşlar.. evet sonuna kadar sadece hollanda da olan vatan evlatlarımızı deyil dünyanın neresinde olursa olsunlar savuncağız koruyacağız haçlı faşist ırkcı zihniyetinize teslim etmiyceğiz...
    Cevapla
  • dayı 9 yıl önce Şikayet Et
    avrupadaki müslümanları suriye ve ırağa gönderip abd aracılığıyla vurmak istiolar
    Cevapla
  • zamansız 9 yıl önce Şikayet Et
    biz ordaki türklere karışamıyoruz ama siz burdaki kürtlere karışabilirsiniz öylemi ? ? bundan sonra türkiyedeki hollandılarada siz karışmayın ! ! Türkiye her zaman heryerde vatandaşlarını korumak zorundadır ! ! bu arada ab ye girmek ısteyen buyursun girsin işte ab nin insan hakları hakkındaki görüşleri böyle birşey ! ! ! sanıyorum abd den sonra ab de insan haklarını yavaş yavaş terkediyor ! ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ernest Muci, Beşiktaş'ı kupada finale taşıdı
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama