Paris'te cevap aranan kritik sorular

Fransa'daki katliam dünyatı alt üst etti. Polis Cezayir asıllı iki kardeşin peşine düştü. Soruşturma sürerken sorular da peşi sıra geldi.

Paris'te cevap aranan kritik sorular
Paris'te cevap aranan kritik sorular
GİRİŞ 09.01.2015 13:16 GÜNCELLEME 09.01.2015 13:16
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Dışarıdan çizen 3 yaşlı karikatürist olay günü neden dergiye çağrıldı? Kapıyı teröristlere açan Corinne Rey, katliamdan nasıl kurtuldu? Bir süredir takip edilen zanlılar saldırıyı nasıl gerçekleştirdi? Dergi binasının önünde bulunan güvenlik birimi neden çekildi?

Dünya önceki gün Fransa'nın başkenti Paris'ten gelen haberle sarsıldı. Hz. Muhammed ve İslam'la ilgili tepki çeken karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo adlı dergiye baskın yapıldı. Saldırganlar tam 10 dakika boyunca dergiyi taradı. 12 çizer hayatını kaybetti. Saldırganların Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Şerif (32) ve Sair Kuaçi (34) adlı kardeşler olduğu açıklandı. Güvenlik birimleri iki kardeşi ararken akıllarda soru işareti bırakan olaylar zinciri yaşandı. İşte o sorular: 

1) Saldırıda ölen çizerler Georges Wolinski (80), Bernard Verlhac (58) ve Jean Cabut (75) hiçbir zaman dergiye gitmiyordu. Ancak derginin üst düzey yetkililerinden biri 5 Ocak Pazartesi günü bu 3 ismi telefonla aradı. Çarşamba günkü toplantıya mutlaka katılmalarını söyledi. Söz konusu 3 çizer saldırı günü evlerinden alınarak dergiye getirildi ve olayda hayatını kaybetti. Bu isimleri kim çağırdı? 

2) Katliamdan kurtulan isimlerden biri kadın karikatürist Corinne Rey'di! Rey "Kızıma bakmak için kreşe gittim. Dergiye döndüğümde ise kapının önünde maskeli ve silahlı 2 kişi vardı. Beni tehdit edince derginin kapısının giriş kodunu tuşladım. Masanın altına girip kurtuldum!" dedi. İşte tam da bu noktada akıllara şu soru geldi: 12 kişinin hayatını kaybettiği odada bulunan Rey'in kurtulması nasıl bu kadar basit bir şekilde oldu? 

3) Rey katliamı yapan saldırganlar için "Çok iyi Fransızca konuşuyorlardı. El Kaide diyorlardı" dedi. Ancak ABD'li haber ajansı Associated Press (AP) bir El Kaide sözcüsünün saldırıyı üstlenmediğini duyurdu. Peki ilk andan itibaren El Kaide ismi neden kullanıldı! 

4) İki kardeş güvenlik ekiplerinin yakın takibindeydi. Polis tarafından gözetim altında olan iki kardeş, nasıl oldu da elini kolunu sallaya sallaya Paris'in ortasında böyle bir saldırıyı gerçekleştirebildi?

5) Olayla ilgili bir soru da derginin üst katındaki televizyonun yöneticisi Luc Hermann'dan geldi. Hermann, "Charlie Hebdo'nun ön kapısının önünde uzun bir süre bir arabada iki polis beklemişti. Ancak son haftalarda polis yoktu. Polisin neden orada bulunmadıkları büyük bir soru" dedi. 

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 48
  • hasan k 9 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğunu kreşten almaya gidip geri dönen Corinne Rey tesadüfen (!) Kapının önünde saldırganlarla karşılaşmasaydı, profesyonel saldırganlar içeri nasıl girmeyi planlamıştı. Cevabı tahmin eden varsa lütfen yazsın...
    Cevapla
  • turgay 9 yıl önce Şikayet Et
    avrupalilarin kesin bir plani var muslumanlara bunu yaptirdilar ve yok ettiler bir gariplik var bu oyunda,.
    Cevapla
  • SİZ 9 yıl önce Şikayet Et
    dünyaya ve özellikle İslam'a girmeyi planlayan çok sayıda batılıyı İslam düşmanı yapmak istiyorlar. ve Müslümanlara bile işit eliyle "İslam'ın şeriatını istiyorsunuz bakın işte şeriat böyle kötü" demeye getiriyorlar. bunun arkasında İsrail ve işbirlikçileri olduğu gibi gizli bir batı İsrail planı var. çünkü batı ekonomik ve insan kaynakları bakımından durağan bir döneme girdi. İslam'ı dünyada istenilmeyen din ve Müslümanlara karşı yapılacak savaşı meşru gösterebilirlerse İsrail Müslüman tehdidinden batı ise çöken medeniyetini ve ekonomisini bir müddet daha çökmekten kurtarmış olacak. plan tutarsa. bu onların planı. Allah'ında bir planı vardır.
    Cevapla
  • Sahin almanya 9 yıl önce Şikayet Et
    hele sunu bileydiniz.
    Cevapla
  • Kuşçu-3 9 yıl önce Şikayet Et
    9-Bütün bunlar 28 Kasım'da Filistin'i tanıma kararı alınmasından,BM Güvenlik Konseyi'nde Fransa'nın olumlu oy kullanmasından ve Holland'ın"Suriye'ye girmememiz hataydı"açıklamasından sonra oluyor. YEMEDİK!!! SON OLARAK 10-Şüphelilerden birinin arabasına dönerken yaptığı işaretin(eli havaya kaldırıp yuvarlak çizmek)ve diğer şüphelinin alıp içeriye attığı, arabanın sağ kapısının hemen önündeki spor ayakkabısının anlamı nedir?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guterres: Refah'a yapılacak bir saldırı insani bir kabus olacaktır
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...