Almanya: PKK’nın hedefleri değişmedi

Almanya, PKK’nın Avrupa’da şiddetten uzak duruşunun taktiksel olduğunu; örgütün Türkiye’deki hedeflerinde ise sapma olmadığını açıkladı.

Almanya: PKK’nın hedefleri değişmedi
Almanya: PKK’nın hedefleri değişmedi
GİRİŞ 22.01.2015 06:57 GÜNCELLEME 22.01.2015 06:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Angela Merkel liderliğindeki federal hükümet, PKK’ya yakınlığıyla bilinen Sol Parti’nin soru önergesine cevaben dün yaptığı açıklamada, IŞİD ve PKK’nın oluşturduğu tehditleri kıyaslaması istendiğinde “Silah ve patlayıcı eğitimi alan terör unsurlarının tehlike potansiyelleri benzerlik gösteriyor. Sadece (kendilerini) harekete geçiren motivasyon ve hedefte farklılık var. PKK’nın NATO üyesi Türkiye’ye yönelik hedeflerinde hiçbir değişiklik yok.” ifadelerine yer verdi.
 
IŞİD gibi PKK’lılardan da çatışma bölgelerinden Avrupa’ya dönenlerin olduğunu aktaran hükümet, “Bu kişiler PKK için çalışmaya devam ediyor. Daha çok gençlik organizasyonlarında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıyor. PKK, Avrupa’yı daha çok maddi kaynak ve siyasi faaliyet alanı olarak görüyor.” tespitlerini paylaştı.

Almanya’da PKK üye ve aktivistlerine yönelik 4.400 soruşturma yürütüldüğü bilgisini veren hükümet, şu ana kadar PKK yöneticisi olduğu ileri sürülen 100’den fazla kişinin de bu kapsamda ceza aldığını kaydetti.

YORUMLAR 2
  • ahmet selli 9 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim size fırsat vermesin.
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    İtirafname...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık