PYD lideri İngiliz Parlamentosunda

Londra merkezli Kürt Araştırmalar Merkezi PYD lideri Salih Müslim’in ana konuşmacı olarak katıldığı bir panel düzenledi.

PYD lideri İngiliz Parlamentosunda
PYD lideri İngiliz Parlamentosunda
GİRİŞ 26.03.2015 11:44 GÜNCELLEME 26.03.2015 11:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 25 Mart akşamı gerçekleşen ‘Suriyeli Kürtler: İnkardan Öz Yönetime’ konulu toplantının ev sahipliğini İşçi Partili Milletvekili John Woodcock yaptı.

Katılımın 250 kişi civarında olduğu toplantıda Parlamento içinde son dakikada salon değiştirmek zorunda kalan yetkililer büyük ilgi için teşekkür etti.

Salih Müslim’in yanı sıra Britanya Savunma düşünce kuruluşlarından olan Royal United Services Institute’den (RUSİ) Araştırma Görevlisi Michael Stephens, London School of Economics’ten (LSE) akademisyen Dr. David Graeber, Suriye Rojava bölgesinde gözlemlerde bulunmuş olan Dr. Johanna Rıha ve Columbia Üniversitesi İnsan Hakları Enstitüsü Direktörü Dr. David L. Philips panelde bulundular.

İlk sözü alan Salih Müslim uzunca süredir Esad rejimine karşı mücadele verirken 2011 yılından beri Orta Doğu’daki ayaklanmalarla başlayan dönemde Suriyeli Kürtler için özgürlük ve demokrasi adına fırsat oluştuğunu söyledi. Bu fırsatı “kendi insanlarımızı örgütleyerek başarabileceğimizi ve rejimin kolayca gitmeyeceğini” bilerek değerlendirdik diyen Müslim, “önce Kobane için savaştık sonra da Kürtler, Araplar ve Müslüman Hristiyan gibi her grubun temsilcisinin de katıldığı bir komite kurduk” dedi. Müslim “Böyle bir komitenin amacı demokratik öz yönetimi yaşatabileceğimiz ve kadın-erkek eşitliğinin esas olduğu bir kanton sistemini oluşturmaktı” diye konuştu. IŞİD’in Suriye’deki şehirlere saldırısı dolayısıyla tekrar savaş dönemine girdiklerini ve mücadelenin hala devam ettiğini söyleyen Müslim IŞİD gibi grupların amacının Kürtleri yok etmek ve demokrasiyi bölgeden çıkarmak olduğunu belirtti.

YORUMLAR 4
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    çakal adammısın lan kürtleri neye satacaksın adi
    Cevapla
  • JAX 9 yıl önce Şikayet Et
    Londra'da insanlığa hayırlı tek bir iş yapıldı mı? Tıpkı tarihteki Londra konferanları gibi bir ülkeyi bölmek için maşalarını dinliyorlar
    Cevapla
  • GoKHaN 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne talimatlar aldı acaba
    Cevapla
  • KESKİN 9 yıl önce Şikayet Et
    ingilizler hayırlarınamı cağırdı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...