O pilotla ilgili şok bir gerçek daha

Uçağı kasten düşürerek 150 kişinin ölümüne sebep olan yardımcı pilotun daha önce intihar eğilimi nedeniyle eğitime ara verdiği ortaya çıktı.

O pilotla ilgili şok bir gerçek daha
O pilotla ilgili şok bir gerçek daha
GİRİŞ 30.03.2015 17:48 GÜNCELLEME 30.03.2015 17:48

Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Germanwings uçağını bilerek Fransız Alplerine düşüren ve 150 kişinin ölümüne neden olan ikinci pilot Andreas Lubitz, intihar eğilimi nedeniyle tedavi görmüş. Düsseldorf Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, Lubitz’in pilotluk sertifikasını almadan önce intihara meyilli olması üzerine aylarca tedavi gördüğü belirtildi.

İNTİHAR EĞİLİMİ NEDENİYLE TEDAVİ GÖRDÜ

Savcı Christoph Kumpa’nın verdiği bilgiye göre, Lubitz’te pilotluk eğitimi sırasında intihar eğilimi tespit edildi. Savcı, “İkinci pilot, yıllar önce, pilotluk sertifikasını almadan önce uzunca bir süre, intihar eğilimi nedeniyle psikolojik tedavi gördü. Sonraki yıllarda da, son doktora gittiğinde olduğu gibi, çalışamaz raporu verilmiş. Ancak raporlarda intihar belirtisinden bahsedilmiyor” diye konuştu.

FİZİKSEL VE ORGNİK RAHATSIZLIĞI YOK

Bild gazetesinin haberine göre, Andreas Lubitz’in sağlık dosyasında herhangi bir fiziksel ve organ problemine işaret eden bulgu olmadığını kaydeden savcı Christoph Kumpa, toplanan deliller ve ifadesine başvurulanların anlattıklarına göre, Lubitz’in böyle bir şey yapabileceği yönünde bir delile ve neden yaptığına dair bir motife ulaşılamadığını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
Maskeli saldırgan yalnız değilmiş! Tribün görüntüleri ortaya çıktı