Türkiye korkusu Yunanistan'a bunu da yaptırdı

Yunan Bakan Kammenos, 500 milyon Euro’luk uçak anlaşmasını, 'Türklerin Ege’de uçak uçurmalarına izin mi verseydik' sözleriyle savundu.

Türkiye korkusu Yunanistan'a bunu da yaptırdı
Türkiye korkusu Yunanistan'a bunu da yaptırdı
GİRİŞ 08.04.2015 04:37 GÜNCELLEME 08.04.2015 04:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Borç batağı içindeki Yunanistan’da Başbakan Aleksis Çipras’ın gizlice imzaladığı uçak yenileme anlaşmasına tepkiler büyüyor. Yarın ülkesinin Uluslararası Para Fonu’na (IMF) olan borcunun 450 milyon Euro’luk taksidini ödemesi gereken Çipras’ın, 2009’da emekliye ayrılan Yunan Donanması’na ait 5 adet P-3 Orion tipi uçağın modernizasyonu için üretici Lockheed Martin firmasıyla 500 milyon Euro’luk bir anlaşma imzaladığı ortaya çıkmıştı.

15 Mart’ta Dış İlişkiler ve Savunma Konseyi’nce onaylanan anlaşmaya Başbakan Çipras’ın dışında Savunma Bakanı Panos Kammenos da imza atmıştı.

Mali kriz nedeniyle maaşların ödenemediği, kamu hizmetlerinin düzgün verilemediği ülkede 500 milyon Euro’nun 5 uçak için harcanmasına tepki gösteren muhalefet partileri hükümetten konuya ilişkin resmi açıklama istedi.

''ASKER TALEP ETTİ''

Eleştirilere cevap veren Savunma Bakanı Kammenos ise, uçakların modernizasyonunu Genelkurmay Başkanlığı’nın talep ettiğini söyledi. Kammenos, ''Biz de imzaladık, Türk uçaklarının Ege üzerinde arama-kurtarma faaliyetleri için uçmalarına izin veremezdik'' diye konuştu.

Amerikan Donanması’nın 1960’larda kullanmaya başladığı P-3 Orion model 4 motorlu uçaklar, denizaltılara karşı ya da açık denizde izleme faaliyetlerinde kullanılıyor. Lockheed Martin firmasınca üretilen uçağın fiyatı yaklaşık 36 milyon dolar.

YORUMLAR 10
  • sanjak 9 yıl önce Şikayet Et
    kimi yiyorsunuz siz türklere karşı avrupanın sınır karakolu sunuz sizi silah yönünden güçlendirip borçlandırıyorlar türkiyeyi bahane edip sonra borçlanınca borç veriliyor sonra yapılandırılıyor sonra nederlerse onu yapacaksınız allahtan biz erdoğan sayesinde butür durumlardan kurtulduk
    Cevapla
  • yunus 9 yıl önce Şikayet Et
    Nasil olsa Almanlar borclarini ödüyor adam savursun istedigi gibi.
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Yani Türkiye'nin kendilerine saldırmayacağını anlayamıyorlar mı?...
    Cevapla
  • Demos Kratos 9 yıl önce Şikayet Et
    Yenisinin tanesi 36 milyon $ olan eski model bir ucagin 5 tanesinin modernizasyonu icin 500 milyon $ odersen batarsin tabi. Ecevit zamaninda da bizim 1960 model tanklarin modernizasyonu icin iflas etmis bir Israil silah sirketine servet odemistik ve sonra 2001 kriziyle biz de batmistik. Sonra tanklar da geri gelmemisti tabi. Kafa ayni kafa.
    Cevapla
  • ASSA 9 yıl önce Şikayet Et
    adamların ailliğine bakın, "aç olabiliriz ama asla haysiyetsiz değiliz" demek istiyor,,,ekmeksiz yaşarım ama hürriyetsiz yaşayamam,,,,
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Don zaten şimdiden gitti. Yarın ola hayrola, bakalım ne gidecek korku belasına.
    Cevapla
  • Yiğido 9 yıl önce Şikayet Et
    Yarın borç batağı son halini alıpta avrupa altındaki donunu aldığı zaman görürsün asilliği.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı