Gazeteci Ahmed Mansur serbest bırakıldı

Mısır'ın talebiyle Alman polislerce gözaltına alınan ve tutuklanan zAl Jazeera sunucusu Ahmed Mansur hakkında tahliye kararı verildi.

Gazeteci Ahmed Mansur serbest bırakıldı
Gazeteci Ahmed Mansur serbest bırakıldı
GİRİŞ 22.06.2015 11:19 GÜNCELLEME 22.06.2015 16:56
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Cumartesi günü Berlin Tegel Uluslararası Havaalanı'nda Mısır'ın talebiyle gözaltına alınan, daha sonra da tutuklanan Al Jazeera Arapça kanalının kıdemli gazetecilerinden Ahmet Mansur'un savcılık sorgusunun ardından, Berlin Yüksek Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verildi. Almanya Dışişleri Bakanlığı, Mansur'un Mısır'a iade edilip edilmeyeceğine dair bir açıklamada bulunmuş ve "İdam cezasıyla karşı karşıya kalabilecek hiç kimseyi iade etmeyeceğiz" demişti. Bu açıklama, Berlin Yüksek Mahkemesi'nin Mansur'un durumunu karara bağlamasından önce gelmişti.

Mansur'un avukatlarından Fazlı Altın Al Jazeera Türk'e telefonla yaptığı açıklamada, nöbetçi hâkimin, kimlik tespiti yaptıktan sonra müvekkilinin Mısır'a iadesi durumunda başına ne gelip gelmeyeceğinin araştırılması için cezaevine konulmasına karar verdiğini söyledi. Mevcut durumun müvekkilinin aleyhine gözükse de lehine olduğuna dikkati çeken Altın, "İade kararını Berlin'deki yüksek mahkeme verecek. Nöbetçi hâkim belgelerin yüksek mahkemeye ulaştırılmasını sağladı. Müvekkilimin yarın [bugün] serbest bırakılması konusunda umutluyuz" dedi.

Altın, tutuklamanın hafta sonu olması nedeniyle federal savcılıkla irtibata geçilmesinin zaman aldığını ancak yarınki araştırma sonucunda görülecek duruşmada Mansur'un serbest bırakılmasını ümit ettiklerini belirtti. Mısır'ın müvekkilinin iadesini talep ettiğini vurgulayan Altın, mahkemenin Mısır'ın 'yakalama kararı'nın niteliğiyle Mansur'un iadesi halinde Mısır'daki durumunun ne olacağını da araştıracağını kaydetti.

Berlin Eyalet Savcılığı Sözcüsü Martin Steltner ise Mansur'un Interpol değil Mısır'ın 'arama emri' nedeniyle havaalanında durdurulduğunu belirtirken, "Sorun şu ki henüz bu arama emrinin içeriğini bilmiyoruz. Bunu incelemeye Pazartesi günü başlayacağız" açıklamasını yaptı. 

YORUMLAR 37
  • CaharDudayev 8 yıl önce Şikayet Et
    Merkel ve batinin sozde ifde ozgurlugu sozde demokrasi anlayisi iste bu ..Charlie Hebdo icin karikaturler icin soyledikleri 8 Milyar Euro degerindeymis parayi odeyen dudugu otturuyor.Iste ikiyuzlu Merkel iste ikiyuzlu bati ve sozumona bati degerleri.Snowden ile WikiLeaks ornekleriyle de ikiyuzlukleri ortada.
    Cevapla
  • CLAMERG 8 yıl önce Şikayet Et
    tam eski türkiye, hala da gerçi düzelmiş değil..
    Cevapla
  • yahudi 8 yıl önce Şikayet Et
    hepsi yahudi
    Cevapla
  • kurtoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adamı çok takip ettim keskin konuşmaları olan kimseden korkmayan bir adam.ALLAH yardımcısı olsun..
    Cevapla
  • levent 8 yıl önce Şikayet Et
    Almanya başta olmak üzere avrupa ülkeleri hepsi menfaat için yapmayacakları yoktur. kendilerini demokrasi derler lakin sömürmeye gelince söylemeye dilim varmıyor.... anlayan anladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi