Belçika ve AB'den PKK'ya yine izin

Belçika, terör örgütü PKK‘ya gösteri yapması için yine izin verirken, AB Komisyonu da terör örgütünün sözde raporunu aldı.

Belçika ve AB'den PKK'ya yine izin
Belçika ve AB'den PKK'ya yine izin
GİRİŞ 27.05.2016 14:36 GÜNCELLEME 27.05.2016 14:36

Terör örgütü PKK, Belçika yönetiminden aldığı izinle Brüksel’de AB’nin  yönetim binalarının yer aldığı Schuman Meydanı'nda Türkiye karşıtı gösteri  düzenledi.
 
Yaklaşık 60 kişilik grup, PKK ve PKK’nın Suriye uzantısı PYD ile onun  askeri kanadı YPG’yi simgeleyen bez parçaları ve terörist başının posterlerini  taşıdı.
 
Bir süre slogan atan PKK’lılardan üçü, daha sonra AB Dış İlişkiler ve  Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin ofisine giderek,  Türkiye’de devam eden terör operasyonlarına ilişkin hazırladıkları sözde raporu  verdi. Bir süre PKK’lılarla konuşan AB çalışanı da raporu aldı.

ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB’yi terörle mücadele konusunda  sık sık eleştiriyor.
 
AB, vize serbestisi için Türkiye’den terörle mücadele kanunun  değiştirmesini isterken, Ankara da AB’nin terörle mücadelede Türkiye’nin  hassasiyetlerine dikkate almadığını savunuyor.
 
Her ne kadar PKK AB’nin terörist örgütler listesinde olsa da örgütün  sık sık Avrupa başkentlerine gösteriler düzenlemesine müsaade ediliyor.
 
18 Mart'ta yapılan Türkiye-AB Zirvesi sırasında PKK’nın AB Konseyi  arkasında kurduğu çadır gerilime neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çadır  kurulmasına izin verilmesini sert şekilde eleştirmişti.
 
Terör örgütü ele başlarından Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal’ın yaşadığı  Belçika’da, örgütün iki televizyon kanalı da yayın yapıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri