Irkçılığın başkenti Viyana

Hitler'in doğduğu Avusturya'da politikacılar aşırı sağdan oy devşirmek için Türkiye ve Türk karşıtı propaganda yarışına girdi.

Irkçılığın başkenti Viyana
Irkçılığın başkenti Viyana
GİRİŞ 07.08.2016 09:19 GÜNCELLEME 07.08.2016 09:19
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Avusturyalı siyasiler, Türk halkının demokrasi mücadelesini desteklemek yerine, 2 Ekim'de yapılacak cumhurbaşkanı seçimi öncesi yükselen aşırı sağdan oy devşirmek için Türkiye aleyhinde propaganda yarışına girdi. İngiltere'de AB'den ayrılma referandumu öncesi görülen siyasi atmosferin benzeri, 2 Ekim'de cumhurbaşkanı seçimini yapacak Avusturya'da yaşanıyor. Aşırı sağcıların adayı Norbert Hofer'in cumhurbaşkanlığını kazanma ihtimali karşısında koalisyon hükümetini oluşturan Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ile Halk Partisi (ÖVP), halk nezdinde kaybolan popülaritesini kurtarmak için aşırı sağcıların Türkiye ve Türk karşıtı söylemlerine sarıldı.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA TEHDİDİ

Avusturya'da yaşayan Türkler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine yönelik tepkilerini bayraklarla sokaklara dökülerek göstermişti. Aşırı sağcıların Cumhurbaşkanı adayı Norbert Hofer, Türk bayraklarının yasaklanmasını ve Türk kökenlilerin Avusturya vatandaşlığının iptal edilmesi çağrısı yaptı. Bunun üzerine Wiener Neustadt Belediyesi, darbe girişimine karşı çıkan Türklerin evlerine ve balkonlarına Türk bayrağı asmalarını yasakladı.

ÖVP'li Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ise darbe karşıtı gösteriye katılan Türkleri eleştirerek, “Türkiye kökenli insanlar, Avusturya'ya karşı sadık tutum göstermeli. Erdoğan taraftarları ülkeyi terk etmekte serbesttir.” ifadelerini kullandı.

“ALLAHU EKBER” KORKUSU

Kurz, ayrıca Türklere verilen vatandaşlığın yasalar çerçevesinde geri alınabileceğini ve bu konuda mevzuatın açık olduğunu ifade etti. Demokrasi, insan hakları ve özgürlükler kavramlarını dillerinden düşürmeyen Yeşiller Partisi Genel Başkanı Eva Glawischnig, darbecilere Avrupa Birliği ülkelerine sığınabilme imkanı verilmesini talep ederken, Yeşiller Partisi Viyana Eyaleti Sözcüsü Joachim Kovacs, darbe karşıtı protestolarda kullanılan “bozkurt” selamının ve “Allahu Ekber” sloganlarının yasaklanmasını istedi.

Yeşiller Milletvekili Peter Pilz ise Türk derneklerinin kapatılması veya denetim altına alınması çağrısı yaptı.

Darbe girişiminin başarısız olmasından sonra Türkiye'ye ve Türklere yönelik eleştirilerini artıran aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi lideri Christian Strache, Türkiye'ye yaptırım uygulanması, ödemelerin ve AB üyelik müzakerelerinin durdurulması çağrısında bulundu. Aşırı sağcı Strache'yi taklit eden Avusturya Başbakanı Christian Kern ise 16 Eylül'de AB Konseyi'nde gerçekleştirilecek toplantıda, Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin durdurulmasına yönelik tartışma başlatmak istediğini açıkladı.

YORUMLAR 11
  • KONYALI 7 yıl önce Şikayet Et
    O kadar korkuyorlar ki bizden, sloganlara dahi müdahele ediyorlar...
    Cevapla
  • hitlerin çocukları 7 yıl önce Şikayet Et
    "ırkçılığın başkenti" başka söze hacet yok.
    Cevapla
  • ali kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    bekle bizi viyana ecdadın yarım kalan işini bizler tamamlayacağız...
    Cevapla
  • çağlar yaslı 7 yıl önce Şikayet Et
    sözde medeni toplum...hadi ordan
    Cevapla
  • virdis 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah a şükürler olsun ki Türkiye dünya sahnesinde yerini almış,,, Bütün bu saldırılar bizi büyütür,,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar yeni gelişmeyi duyurdu: Gökte Akıncı, denize Albatros!
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...