Avusturya mülteci alım programından çıkmak istiyor

Suriye'deki iç savaşın neden olduğu göç dalgasıyla baş etmekte zorlanan ve bu konuda kriz üzerine kriz yaşayan Avrupa Birliği'nde yeni bir mülteci çatlağı oluşacak gibi gözüküyor.

Avusturya mülteci alım programından çıkmak istiyor
Avusturya mülteci alım programından çıkmak istiyor
GİRİŞ 29.03.2017 13:36 GÜNCELLEME 29.03.2017 13:40

Çatlağın nedeni ise, AB'nin her ülkenin mültecileri adil bir şekilde paylaşmasını öngörmek için uygulamaya koyduğu yeniden yerleştirme planından çıkmak isteyen Avusturya hükümeti.

Konuyla ilgili kabine toplantısının ardından gazetecilere bir açıklama yapan Avusturya Başbakanı Christian Kern, "Bütün zorunluluklarını zaten yerine getiren Avusturya için bir istisna yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bunu Avrupa Komisyonu'nda tartışmaya açacağız" ifadelerini kullandı.

2015'te kabul edilen AB mülteci yeniden yerleştirme programına göre, Avusturya 2015 yılında İtalya'dan 460, Yunanistan'dan ise 1400 mülteci almak zorundaydı.

2015'te 90 bin mülteciyi kabul eden Avusturya ise, zaten en fazla mülteci kabul eden ülkelerden biri olduklarını ve programa konu olan ülkelerden mülteci almak istemediklerini savunuyor.

Avusturya'da, 1 milyon Avusturya vatandaşı başına 4587 mülteci düşerken, Avusturya'nın mülteci almak zorunda olduğu İtalya'da 1 milyon İtalyan vatandaşı başına 1998 mülteci düşüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi