İsveç, ABD'den helikopter alıyor

İsveç Savunma Bakanı Sten Tolgfors, hava savunma gücü ve helikopter filosunu güçlendirmek amacıyla ABD'den 15 adet Black Hawk tipi helikopter alınacağını açıkladı.

İsveç, ABD'den helikopter alıyor
İsveç, ABD'den helikopter alıyor
GİRİŞ 09.04.2011 16:00 GÜNCELLEME 09.04.2011 16:00

Tolgfors, bugünkü Dagens Nyheter gazetesindeki yazısında, ABD'den alınacak helikopterleri kullanacak pilotların da ABD'de eğitimlerine yazın başlanacağını kaydetti. Bakan Tolgfors, Black Hawk tipi helikopterlerin teslimatının 2017 yılına kadar tamamlanacağını kaydetti.

Helikopter filosunun yenilenmesiyle bilikte, Afganistan'da bulunan İsveç helikopter gücüne de destek sağlayacağını açıklayan Tolgfors, yeni filonun hem ülke savunmasına hem de uluslararası operasyonlardaki savunma gücünü artıracağına dikkati çekti.

Tolgfors, geçen yıl geçilen profesyonel ordu hakkında da bilgi verdi. 50 bin kişilik profesyonel ordu içinde yer alan kara ve deniz birliklerinin tamamen yenilendiğini ve herhangi bir tehdit karşısında savunmaya geçecek güçte olduklarını kaydeden Tolgfors, eski savunma gücüne göre, yeni ordunun daha güçlü olduğunu belirtti.

Hava savunma gücünün de yenilendiğini kaydeden Tolgfors, ABD'den gelecek helikopterler ile hava savunma gücünün güçleneceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…