Gelin başörtülü diye nikah kıymadılar

Fransa'nın güneyinde bir nikah memuru, başörtülü bir kadının nikahını kıymayı reddetti. Fransa'da benzer uygulamalarla giderek daha sık karşılaşıldığı ifade edildi.

Gelin başörtülü diye nikah kıymadılar
Gelin başörtülü diye nikah kıymadılar
GİRİŞ 18.09.2012 15:59 GÜNCELLEME 18.09.2012 16:23
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İslamofobik Saldırılara Karşı Dayanışma Örgütü Sözcüsü Mervan Muhammed, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Fransa'da benzer uygulamalarla giderek daha sık karşılaşıldığını dile getirdi.

Fransa'da başörtüsü ayrımcılığı devam ediyor. Ülkenin güneyinde yer alan La Syne Sur Mer bölgesinde evlendirme dairesine başvuran Saad ve Meryem çifti, belediye başkan yardımcısının tavrı karşısında şoke oldu. Belediye başkan yardımcılarından Florence Cyrulnik, gelinden başörtüsünü çıkarmasını istedi. Gelinin bunu reddetmesi üzerine ise nikahı kıymadan salonu terk etti.

"KAMUSAL ALAN"

Cezayir asıllı gelin, "Üzerimde yüzümün tamamen açık olduğu bir giysi vardı. Bugüne özel bir giysiydi. En mutlu olmam gereken günde bana en üzücü anları yaşattılar." diyerek belediye başkan yardımcısına tepki gösterdi. Florence Cyrulnik ise belediyenin kamusal bir alan olduğunu iddia ederek, "Gelin, laikliğe aykırı bir tarzda giyinmişti." dedi.

İslamofobik Saldırılara Karşı Dayanışma Örgütü Sözcüsü Mervan Muhammed, bu olayın bir istisna olmadığını, benzer uygulamaların Fransa'da giderek yoğunluk kazandığını söyledi. "Tamemen yasadışı bir durumla karşı karşıyayız." diyen sözcü, nikah töreninde kimliğin tespiti için yüzün açık olmasının istenebileceğini fakat buradaki durumun farklı olduğunu ifade etti. Mervan Muhammed, "Bunun laiklikle ilgisi yok, olay İslam karşıtlığı." dedi.

Bu arada Saad ve Meryem çifti Touloun Yüksek Mahkemesi'ne konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Fransa'da Ramazan ayında oruç tuttukları gerekçesiyle 4 animatörün görevine son verilmişti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 11
  • ömer halit 11 yıl önce Şikayet Et
    avrupa aslına dönüyor!. avrupada orta çağa dönüş hızla devam ediyor...
    Cevapla
  • AhmetYılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    gelin, laikliğe aykırı bir tarzda giyinmişti. yorum başlığını dikkatle okuyunca insan şunu düşünmeden de kendini alamıyor. yani dinle devlet işlerini ayrıcam derken devlet işlerinin nasıl yürüdüğü üstünde hiç durmayanlar birden bire dindarları tımar etme hevesine büründüler. bu anlayışları yüzünden faşist bir laiklik anlaşının hakim kılınmaya çalışıldığı apaçık ortada. ne yani dindarlarda yönetimi ele geçirseler se mesala, deseler se mesala kamusal alanda başörtülü olmayana, müslüman olmayana hiç bişey yok deselerse ne hissedersiniz. elbette kötü hissedersiniz kendinizi ( bu haberi salyası akarak zevkle okuyanlardır). ama konu islam olunca hiç canınız yanmaz.
    Cevapla
  • AhmetYılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    maşallah . hey gözünü sevdiğim özgürlük fikirlerinin tarlası, j.j.roussoau nun fransası seni bu hale koyanları... ah ah rahmetli sağ olsaydıda yine bir fransız ayaklanması yapardı
    Cevapla
  • mubinkoçal 11 yıl önce Şikayet Et
    fransa. fransa yahudi bir ülke onların yaptıklarına boşverelim kendi ülkemizdeki yanlışları duzeltmeye çalışalım ,fransa başortulu bir bayanın nikahını kıymadı diye yakınıyoruz fransa bize deseki siz başortulu bir bayanı neden öğretmen yapmıyorsunuz ne cevap verırız bu sadece bir örnek cevabını bilen varmı
    Cevapla
  • Monte Cristo 11 yıl önce Şikayet Et
    fransa. bizene fransa başörtüsüne izin vermiş vermemiş onların bileceği iş hergün 10 şehit veriyoruz oturup bunları düşünsün baştakiler takılmışlar bir başörtüsü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri