'Camime dokunma' yürüyüşü

Bulgaristan'ın Karlova şehrinde tarihi caminin müzeye çevrilmek istenmesi Müslümanlar tarafından düzenlenen yürüyüşle protesto edildi

'Camime dokunma' yürüyüşü
'Camime dokunma' yürüyüşü
GİRİŞ 02.07.2015 07:45 GÜNCELLEME 02.07.2015 07:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bulgaristan'ın Filibe iline bağlı Karlova ilçesinde tarihi caminin müzeye çevrilmek istenmesi Müslümanların tepkisine neden oldu.

Karlova'da dün bir araya gelerek yürüyüş düzenleyen Bulgaristanlı Müslümanlar, “Camilere karşı nefrete son verin”, “Kimse camilerimizi yok edemez” pankartlarıyla protesto gösterisi yaptı.

Protesto yürüyüşüne Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı ve yardımcılarının yanı sıra Güney Bulgaristan'dan bölge müftüleri katıldı.

Başmüftü Hacı, “Bu gösteri Filibe Bölge Müftülüğü tarafından organize edilmiştir ve biz de destekte bulunmak için bugün buraya geldik. Avrupa Birliği üyesi olan Bulgaristan vatandaşları olarak biz Müslümanlar barış, huzur ve anlayış içinde yaşamak istiyoruz. Müslüman topluluğu, Karlova Belediyesi'nin Kurşun Camii’ni müzeye çevrilmesi girişimine karşıdır. Şu anda caminin aktif olmaması, hiçbir zaman da olmayacağı anlamına gelmez" diye konuştu. Başmüftü, yerel yönetimin camileri müzeye çevrilmesi girişiminin ilk olmadığını belirtti.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü Genel Sekreteri Ahmet Ahmedov da eylemde bir deklarasyon okudu. Deklarasyonda, İslamofobi çizgisinde siyaset yürüten yerel yönetim cami bölgesinde arkeolojik kazılar yaparak ayrımcı tavırları ile bölge Müslümanlarını sürekli provoke ettiği belirtildi.

Ahmedov, "Elimizde 1920 yılından kalma tapu var. Mahkeme yolu ile davamızı sürdürüyoruz. Camimizin yeniden ibadete açılması için gerekli mücadeleyi vermeye kararlıyız" dedi.

YORUMLAR 2
  • ben 8 yıl önce Şikayet Et
    avrupanin en irkci milleti , bugarlardir. bugarlar, ayni sionistler gibidir,ayni kandandir.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahim tüm dünyadaki müslümanlara yardim et....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı