Mobil EDS 6 bin 538 sürücüye cezayı kesti

Mobil Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) İstanbul'da, trafik kurallarını ihlal eden çok sayıda sürücüyü tespit etti.

Mobil EDS 6 bin 538 sürücüye cezayı kesti
Mobil EDS 6 bin 538 sürücüye cezayı kesti
GİRİŞ 13.12.2015 15:19 GÜNCELLEME 13.12.2015 15:48
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğünün koordineli çalışmaları kapsamında, 11 Mobil EDS aracı, park, duraklama, emniyet şeridi ve hız ihlallerini belirlemek için şehir içinde dolaşıyor.

Mobil EDS ile tespit edilen ihlaller, kablosuz haberleşme aracılığıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü Kontrol Merkezine iletiliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü de ihlalleri belgeleyerek, ceza tutanaklarını sürücülere gönderiyor.

KARA NOKTALAR DENETLENİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürü Yunus Emre Ayözen, Mobil EDS ile İstanbul trafiğini rahatlatmaya çalıştıklarını söyledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında, şehirde sıkça kazaların meydana geldiği "kara noktalar"ın belirlendiğini ve "kaza risk haritası"nın oluşturulduğunu belirten Ayözen, şöyle konuştu:

1 AYDA 6 BİN 538 İHLAL TESPİT EDİLDİ

"Çalışma sonucunda, şehirde kaza riski yüksek yol ve kavşak noktalarında yeni uygulama, uyarı ve ikaz sistemlerinin kurulmasına yönelik raporlar hazırlandı. Bir yıl boyunca kamera kayıtları yapılarak kaza noktaları, kazaların oluş şekilleri, nedenleri araştırıldı. Belirlenen 340 güzergahta, 11 mobil EDS aracı ile 18 Kasım'dan bu yana İstanbul genelinde ihlal tespiti yapılmaktadır. Gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, 3 bin 182 duraklama ihlali, bin 344 taralı alan ihlali, 2 bin 12 park ihlali, toplamda 6 bin 538 ihlal tespiti yapılmıştır."

YORUMLAR 6
  • Ceyda 8 yıl önce Şikayet Et
    Geçen hafta İstanbul-Ankara yolu gidiş istikametinde 390 TL dönüşte 190 TL ceza kesilmiş. Aracımla ortalama 150-165km hız yapıyorum. Arabamın maksimum hızı 230km. Otobanda 120 km hız sınırı mı olur ya? Kamyonlar bile 100 km/s hızdan aşağıya inmiyor. Yeni nesil araçlarda her türü güvenlik sistemleri mevcut. Ben otobanda arabamı dilediğim hızda kullanamayacaksam ne zaman kullanacağım? Yavaş gitmek isteyener orta ya da sağ şeritten diledikleri hızda gitsinler ama sol şeritte ki insanı rahat bırakın kardeşim.
    Cevapla
  • ehliyeti bence 8 yıl önce Şikayet Et
    iade etsen iyi olur. Trafikte kurallar kanla yazılmıştır. Tüm dünyada trafik kralları hemen hemen aynıdır, sadece Türkiye'ye veya bir ülkeye, bölgeye özgü değildir. Ve bu kurallar trafikteki insanların ve diğer yayaların can ve mal güvenliğini korumak için konulmuştur. Bir de herkes aynı şeye uysun böylece kaos çıkmasın herkes (aynı şablona uymaya çalışacağı için) herkesin nasıl davranacağını da önceden bilebilsin veya kestirebilsin böylece trafik STABİL ve GÜVENLİ işlesin diye. Ancak cahiller bunu bir türlü anlamıyor.
    Cevapla
  • faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaşlar bakıyorumda cezalardan müzdaripsiniz.Ceza niye kesiliyor bir kuralı çiğnediğiniz için.Kurala uyarsan ceza yemezsin burdada sitem etmezsin.Birde tolerans isteyenler var 3km -5km hız fazla olsa ne olacak diyenler bugün3-5 dersiniz yarın 10-20. Sonuçta bu kurallar insan hayatı için konulmuş hem sizin hayatınız için hemde trafikteki diğer hayatlar için...
    Cevapla
  • arif 8 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda bu güzelim ülkeyi terk ettirecekler. Yeter kardeşim vatandaşa ceza ceza ceza. Bu kadar sorunumuzun yanında bu sistemi masum vatandaşın cebinden parayı kapmak için değil de bu sistemi terör olaylarını engellemede kullanın. Çalıntı araçların tespitinde kullanın. İyi işlerde kullanın. Herkes hata yapar. Özellikle trafik gibi canlı bir ortamdaysa ya şerit ihlal edersin ya da gaza az fazla dokunup hız limitini biraz aşabilirsin. Milletimiz bu cezalandırma sistemini hak etmiyor
    Cevapla
  • bi vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına şu beylerbeyinden köprüye giriş ve bunun gibi yerlerde denetimi arttırın. Her sabah aynı olayı yaşamaktan bıktım. Adam geliyor yüzlerce kişinin beklediği sıranın yanındaki şeritten devam edip ilerideki ışıklardan köprü yoluna sapıyor. Bu sefer de bizim gibi yukarı devam edecek olanları engelliyor. Halbuki o ışıklar tam köprü öncesi Anadolu yakasındaki son ışık. Millet kafasına göre hareket ediyor. Böyle merkezi yerlerde hala kamera yok. Dediğim gibi başta şu beylerbeyinden çıkarken ki ışıklar olmak üzere belli noktalar da denetim ve cezayı öyle bir arttırın ki teşebbüs edemesinler...
    Cevapla
  • Rusya Fatihi 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardesim 80 km hiz sinirin oldugu yerde 84 km ile ceza geldi bu kadarda millete yuklenmeyin 5 10 km musama gosterin kadranim bozuk belkide milimine aynimi olucak illa? Uygulama iyide haksiz yere milletin canini yakmayin ve otopark mafyasina yuklenin !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri