Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama Galler'de görüşmesi belirlenen saatten 10 dakika önce başladı. Görüşme 1 saat 20 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile görüştü
GİRİŞ 05.09.2014 18:48 GÜNCELLEME 05.09.2014 20:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama görüşmesinde, iki liderin, Irak'ta tüm kesimleri kucaklayan bir hükümetin ivedilikle kurulması ve Suriye'de Cenevre Bildirisi doğrultusunda gerçek bir siyasi dönüşüm gerçekleştirilmesinin büyük önem taşıdığı hususunda mutabık kaldıkları öğrenildi.

Galler'de düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan Erdoğan, ikili görüşmeleri kapsamında ABD Başkanı Obama ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, iki lider, samimi bir atmosferde gerçekleştirdikleri görüşme sırasında, ikili ilişkiler ve NATO Zirvesi'nin gündem maddeleri hakkında görüş teatisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Obama, NATO konusunda iki ülkenin ortak pozisyonlarının altını çizdikleri görüşmede, Suriye ve Irak konularını da ayrıntılı biçimde ele aldı.

İki lider de Irak'ta tüm kesimleri kucaklayan bir hükümetin ivedilikle kurulmasının, Suriye'de ise Cenevre Bildirisi doğrultusunda gerçek bir siyasi dönüşüm gerçekleştirilmesinin büyük önem taşıdığına işaret etti.

Erdoğan ve Obama görüşmede, bölgedeki kaos ortamından nemalanan terör örgütlerine ve Şam rejimine karşı ortak mücadele konusunu da masaya yatırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Obama, Filistin'deki ateşkesi kalıcı hale getirmeye yönelik çabaları destekleme hususunda da görüş birliği içinde olduklarını belirtti. İki lider temasta bulunma ve BM Genel Kurulu sırasında New York'ta tekrar bir araya gelme hususunda mutabık kaldı.

Yaklaşık 1,5 saat süren ve son yarım saatinde baş başa görüşen Erdoğan ve Obama'ya, heyetler arası görüşme esnasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığına atanması beklenen Büyükelçi İbrahim Kalın eşlik ederken, ABD Başkanı Obama'nın yanında Dışişleri Bakanı John Kerry hazır bulundu.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 7
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Ah ah zavalli amerika. Bakalim amerikanin derin devleti bu somurgeci ingiliz ve siyonistlerden nasil kurtulacak..Onlar bizden cok cekiyorlar inanin..senato siyonstlerin elinde, cinden de dunya borc aldirdilar ki cin suanda siyonizmin kalesi oldu..hadi buyur , bakalim ne yapacak abd liler..
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Rabbana ya rabbana sana şükürler olsunki !. ülkemize sadık, başımızda güvenebileceğimiz bir hükümet var ! muhalefeti bırakalım kendi dertleriyle uğraşsınlar !
    Cevapla
  • selami yolaç 9 yıl önce Şikayet Et
    BURADAN BİR ŞEY ÇIKMAZ..!. Orta doğuda olan yine kadın ve çocuklara olacak. Nato liderleri yeyip içip birazda lak lak edip ayrılacaklar.
    Cevapla
  • Ahmet Can 9 yıl önce Şikayet Et
    O kadar hizmetten sonra iade mi?(!). Asıl efendinin yahudi İsrail devleti olduğu nasıl görülemez anlamakta zorlanıyorum.Obama'nın İsrail'e karşı tavır alabilmesi mümkün değil.Amerikan senatosu İsrail'in kolonisidir.İsra suresinde Allahu Teala Yahudiye arzı fesada vermek için iki defa mühlet vereceğini buyuruyor.Dünyada ki karmaşa,savaş,... ne varsa hepsinin arkasında yahudi var unutulmasın.Ha birilerinin avukatı iade talebinden dolayı çığlıklar koparmış.Bu kadar korkmasına gerek yok o kadar hizmetinden sonra Amerika onu bize vermez,arayıda bozmamak için iade anlaşmamız olmayan Kanadaya gönderir.Böylece bizide memnun etmiş olur,kendine hizmet edeni de kurtarmış olur.Hesapta büyük mahkemeye kalmış olur.
    Cevapla
  • ilhan aşkın 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah utandırmasın. sn. cumhurbaşkanımıza muvaffakiyetler dilerim. Allah utandırmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı