Zeybekci: AB için referanduma gideriz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin yakın zamanda AB'ye girmek için referanduma gideceğini söyledi.

Zeybekci: AB için referanduma gideriz
Zeybekci: AB için referanduma gideriz
GİRİŞ 18.09.2014 15:39 GÜNCELLEME 18.09.2014 15:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AB ile Gümrük Birliği anlaşması olan Türkiye'nin ABD-AB arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIB) anlaşmasının dışında kalmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Bu durumun ekonomik anlamda ABD'nin Türkiye üzerinde istilası olacağını belirten Zeybekci, Türkiye'nin demokratik, hukuk sistemi, özgürlükler ve ekonomi alanlarında AB'ye üyelik sürecini tamamlamasının ardından gelecekte üyeliği referanduma götüreceğini söyledi.

TÜRKİYE GELECEKTE AB'YE GİRMEYİ REFERANDUMA GÖTÜRECEK

AB'ye girme hedefinin Türkiye'nin bir politikası olduğunu, tam üyeliğin önemli olduğunu ama bundan daha çok AB tam üyelik sürecini tamamlamanın stratejik anlamda daha önemli olduğunu söyleyen Zeybekci, “Ekonomi, bürokrasi, hukuk sistemiz, demokrasi, insan hakları ve özgürlükler anlamında AB sürecini önemsiyoruz. Bu süreci tamamladıktan sonra AB'ye tam üye olup olmamamız göz ardı edebileceğimiz kadar basit bir detay haline gelecektir. O gün 'Olmasak da olur' diyebiliriz. Fransa ve Avusturya işi referanduma götürdü. O gün geldiğinde Türkiye de AB üyeliğini referanduruma götürebilir. Biz Fransa ve Avusturya'da referanduma gidilmesini adaletsizlik, eşitsizlik olarak görüyoruz. Bir ülkenin katılmasını kendi halkına refaranduma götürmek hukuk dışılıktır. Götürecek olan Türkiye'dir. Günü geldiği zaman yapacaktır. Siyasi olarak söylemiyorum. Türkiye'nin Avrupa'nın ekonomik büyüklük sıralamasında altıncılıktan üçüncülüğe yükseldiği, dünyada ilk 10'a girdiği zaman, Türkiye'nin o günkü iradesi ve kamuoyu baskısı Türkiye'yi refaranduruma götürecektir" dedi.

YORUMLAR 1
  • adem ali 9 yıl önce Şikayet Et
    sadece bunun için referandum yapılmaz be kardeşim bişeyler daha eklesek nasıl olur. valla kurtarmaz masrafları bişeler bişeler daha referanduma sunulsa süper olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk