Türkiye temsilcisi Kırım için 'endişeli'

Türkiye'nin AGİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Tacan İldem, Kırım Tatarlarına yönelik baskıların artmasından endişe duyduklarını bildirdi.

Türkiye temsilcisi Kırım için 'endişeli'
Türkiye temsilcisi Kırım için 'endişeli'
GİRİŞ 18.09.2014 19:58 GÜNCELLEME 18.09.2014 19:58

İldem, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Konsey Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ukrayna krizinden en fazla Kırım halkının etkilendiğini söyledi. Türkiye'nin her zaman Kırım halkının yanında yer alacağını belirten İldem, Türkiye'nin Ukrayna'nın bir parçası olarak gördüğü Kırım'da fiili gayrimeşru ve yasa dışı durumun devam ettiğini yineledi.

İldem, Türkiye'nin, Kırım'da 14 Eylül'de yapılan sözde seçimleri geçerli kabul etmediğini hatırlattı.

Kırım Tatar Ulusal Meclis'nin bazı üyelerine geçmişte saldırılar olduğunu kaydeden İldem, şunları söyledi:

"Kırım Tatar halkının tek yasal temsilcisi Kırım Tatar Ulusal Meclisi'ne yönelik, bugün yarın yeni bir silahlı saldırıya neden olacak artan baskılardan dolayı derin kaygı duyuyoruz. Biz, barışçıl yollarla demokratik haklarını savunan yerli Kırım Tatar halkını tehdit etmek için böylesi kabul edilemez baskı metotlarını kınıyoruz. Sorumluları böyle davranışlardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Eminiz ki uluslararası toplum, bu baskıcı uygulamalar karşısında sessiz kalmayacaktır. Biz Kırım Tatarlarının huzuru ve güvenine özel vurgu yapmak yoluyla Kırım'daki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi