Davutoğlu: Esed durdurulmazsa IŞİD büyüyecek

Christiane Amanpour'a konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Beşar Esad durdurulmazsa IŞİD tehdidinin daha da büyüyeceğini söyledi.

Davutoğlu: Esed durdurulmazsa IŞİD büyüyecek
Davutoğlu: Esed durdurulmazsa IŞİD büyüyecek
GİRİŞ 06.10.2014 21:06 GÜNCELLEME 07.10.2014 04:23
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

CNN’in ünlü programcısı Christiane Amanpour, Başbakan Davutoğlu ile Türkiye’de bir röportaj gerçekleştirdi.

Amanpour, twitter hesabından, Türkiye saatiyle 22.00’da yayınlanacak olan söyleşinin bazı bölümlerini paylaştı:

"ESED DURDURULMAZSA IŞİD BÜYÜYECEK"

”Türkiye Başbakanı, Kobani’ye insani bir açıdan yardım etmeye çalışacaklarını ama Esed durdurulmadığı sürece IŞİD’in büyüyeceğini ve daha fazla kentin düşeceğini söyledi.”

ESED'İN PEŞİNE DÜŞÜLÜRSE ASKER GÖNDERİLİR

”Davutoğlu, (Türkiye’nin) karadan asker gönderebileceğini ama bunun ancak ve ancak, Amerikan stratejisinin Esed’ın peşine düşmeyi de içerdiği noktada gerçekleşebileceğini söyledi.”

”Türkiye’nin yeni başbakanı dış basına verdiği ilk röportajda, askeri koalisyona Suriye içinde uçuşa yasak ve güvenli bölgeler oluşturulması halinde katılacaklarını söyledi.”

YORUMLAR 9
  • Hamza Karaaslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Korku Osmanlidan degil. Islamin yasanilir oldugu Halifeligin gelmesi Nefsi düsünüp seytani karar vermeyin Rakibiniz Allah CellaCelalihu Bakalim kim galip gelecek görecez vesselam
    Cevapla
  • demokrat 9 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı bir felaket olur. geçin bu Osmanlı edebiyatını, devrildi gitti. bitmiş ölmüş şeylerle uğraşmayın. Türk milleti var oldukça başka ve yeni şekilde bir devlet kurar korkmayın. Ancak akp ve akplileri çok sahte bir maceraya sürüklüyorlar yok Osmanlı gelecekmiş falan filan. Ortadoğuda kim güçlüyse ona biat edilir. giren de çıkamaz saçma saçma etnik olaylarla uğraşır yazık. bilimle teknoloji ile uğraşsak fark atarız
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Osmanlicik degil, Bu OSMANLI nin geri donusudur... niye bu kadar cok korkuyorsunuz OSMANLidan anlamis degilim..Osmanli'da geri gelecek gercek Halifemizde gelecek. Begenmiyen kendi ulkesine doner..bu kadar basit..
    Cevapla
  • kartal tibet 9 yıl önce Şikayet Et
    bu osmanlıcılık sevdasından vazgeçin artık. 1. Türkiye'de şu anda Osmanlının kuruluş ve yükselme devirlerindeki gibi bilime verilen bir önem yok. Kimse üstelemesin yok. Tek cümle otomobilin bile yok. 2. Tarihten ders almasını öğrenmeliyiz. 1. Dünya savaşı sırasında ortadoğudaki bu milletler Osmanlıyı sırtından vurup özgürlük kazanmadılar mı? Tekrar aynı coğrafyaya girip macera aramanın anlamı yok! lawrens edebiyatı yapacaklar boş konuşmayın. Durduk yere kimse ayaklanma çıkarmaz. Herhalde bir kışkırtıcı olacak. Önemli olan safını adam gibi seçmek. Bugün çok zulüm görüyorlar ondan bizi destekleyeceklerdir falanda demeyin, Mısırda gördük ne olduğunu. 3. Türkiye daha kendi içinde birliktelik sağlayamamış durumda iken bir de Suriye gibi karma karışık bir ülkenin içinde savaşa girmesi çok büyük sorun oluşturur. ışidi, pkksı, ösosu, esadı, hizbullahı ve daha niceleri suriyenin içinde cirit atarken bunların arasında ne işimiz var?
    Cevapla
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    kobaniden bizene . yüzlerce sunni ıraklıyı katleden. abd ile işbirlikçisi paşmergeler e sebep işide neden saldıralım adamlar işlerini yapıyor bize ne ....ortada bir hesap var daha bitmedi.türkiyeye karşı pkk dahil hertürlü hainliği döneklği yapan peşmergelerden bize ne ırağın toprak bütünlüğüne ıraklılar karar verir .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi