Bakan Çavuşoğlu: Esed, bataklığı sebebi

Bir tv programına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, güncel dış politika konularına ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Çavuşoğlu: Esed, bataklığı sebebi
Bakan Çavuşoğlu: Esed, bataklığı sebebi
GİRİŞ 13.12.2014 01:56 GÜNCELLEME 13.12.2014 01:56

Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) seçilemeyen Türkiye'nin dış politikada yalnız kaldığı iddialarına ilişkin de, "Tüm BM'den dışlanmışsanız yalnız kalmışsınız demektir ama BM'ye baktığımız zaman en önemli inisiyatiflere Türkiye eş başkanlığı yapıyor" dedi.

''İLKELİ YALNIZLIĞI TERCİH EDERİM''

"Mısır'a karşı ilkesel tutumumuzdan dolayı böyle bir izlenim görülüyor. Ancak ben böyle bir yalnızlığı ilkeli bir yalnızlığı tercih ederim" diye konuşan Çavuşoğlu, Türkiye'ye karşı yürütülen algı operasyonunun amacının Türkiye'yi uluslararası toplumdan izole etmek olduğunun altını çizdi.

''ESED, BATAKLIĞIN SEBEBİ''

Çavuşoğlu, "Bugün Suriye'ye istikrarın gelmesi huzurun gelmesi ve terörden kurtulması için ortaya koyduğumuz tespit ve öneriler gerçekçidir. Esed'in gitmesi lazım çünkü bataklığın sebebi o" dedi.

"Bugün DEAŞ'ı yok ettiniz yarın başka bir terör örgütü çıkar" ifadesini kullanan Çavuşoğlu, "Esed rejimi gitmediği sürece, bu bataklık kurutulmadığı sürece terör örgütlerinden burayı temizleyemeyiz" diye konuştu.

''TEZKEREYİ OKUSUNLAR''

Peşmerge güçlerinin Türkiye üzerinden geçişine dair tartışmaların hatırlatılması üzerine Çavuşoğlu, "Muhalefet 'bu hukuka uygun değil' derse o zaman onlara katılmayız. Meclisten geçen tezkereyi okusunlar. Peşmerge'ye karşı tepkileri varsa sebebini söylesinler. Peşmerge anayasal bir güçtür" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, ABD öncülüğündeki Batı ambargosuna rağmen Türkiye'nin Rusya ile imzaladığı anlaşmalar üzerine "Rusya'ya mı yaklaşıyoruz " iddialarına ilişkin, "Hiçbir zaman ABD ile olan ilişkimizi ya da Rusya ile olan ilişkimizi birbirine alternatif görmedik ve görmüyoruz da" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti