Dışişleri'nden Almanya'ya sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Almanya devlet televizyon kanalı ARD tarafından yapılan haberlerde Türkiye'nin hedef alınmasına sert tepki gösterdi.

Dışişleri'nden Almanya'ya sert tepki
Dışişleri'nden Almanya'ya sert tepki
GİRİŞ 17.08.2016 17:37 GÜNCELLEME 17.08.2016 17:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Almanya devlet televizyon kanallarından ARD tarafından yapılan bir haberde Almanya Federal İstihbarat Servisi'nin bir raporuna atıfla yer alan iddiaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti hedef almak suretiyle bir süredir Türkiye'yi yıpratmaya çalışan çarpık zihniyetin yeni bir göstergesi olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Almanya devlet televizyon kanallarından ARD tarafından yapılan bir haberde Almanya Federal İstihbarat Servisi'nin bir raporuna atıfla yer alan iddialar, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi hedef almak suretiyle bir süredir ülkemizi yıpratmaya çalışan çarpık zihniyetin yeni bir göstergesidir. ARD haberinde atıfta bulunulan rapor hakkında AFC makamlarından gerekli izahat istenmektedir. Bu iddiaların arkasında Türkiye’yi hedef almayı sürdüren PKK terör örgütünün kanlı eylemleri dahil, terörle mücadelede çifte standartlı tutumları bilinen Almanya’daki bazı siyasi çevrelerin de bulunduğu aşikardır. Türkiye, kökeni ne olursa olsun terörün her türü ile samimiyetle mücadele eden bir ülke olarak diğer ortak ve müttefiklerinden de aynı şekilde hareket etmelerini beklemektedir" denildi.

Almanya’da basına yansıyan ve Türkiye’yi 2011’den beri Müslüman Kardeşler, Hamas ve DAEŞ’in merkezi haline getiren Alman İstihbarat Servisinin raporuna göre, Türkiye’nin her geçen gün ekseninin kaydığı iddia ediliyor. Bu raporun bugüne kadar Türkiye ile ilişkiler bozulmasın diye Alman Dışişleri Bakanlığının kamuoyundan gizlediği de ifade ediliyor.

YORUMLAR 2
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar devamli boyle propaganda yapiyorlar, kiyamet savasina hazirlanin kafirlerin sonu insaAllah geliyor.
    Cevapla
  • Bilgi İstedik 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu iddiaları ABD, İngiltere, Ermenistan, Belçika, İsrail gibi ülkeler de haber yaptı. AFC elinde sızıntı bilgi ve belge olduğunu savunuyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçim için kritik karar! Fenerbahçe taraftarını heyecanlandıran hamle
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!