Milos Zeman, alay konusu oldu

Çek Cumhuriyeti'nde, kraliyet mücevherlerinin halkın gösterimine açıldığı etkinlikte ayakta durmakta zorlanan Devlet Başkanı Milos Zeman, sosyal medyada espri konusu oldu.

GİRİŞ 14.05.2013 21:31 GÜNCELLEME 14.05.2013 21:41

İçkiyle arasının iyi olduğu bilinen Zeman'ın, geçen hafta düzenlenen etkinlik sırasında ayakta durmakta zorlandığı, duvara yaslandığı ve bir kardinalin kendisine yardım ettiğini gösteren görüntülerin bulunduğu video, sosyal medyada yer aldı.

Devlet Başkanlığı'ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Zeman'ın virüs nedeniyle ayakta durmakta zorlandığı ve akabinde birkaç gün dinlenmesinin gerektiği belirtildi.

Olaydan sonra dünyada kişi başına en fazla biranın tüketildiği Çek Cumhuriyeti'nde sosyal medyada birçok kişi, eğlence mekanlarında çekilmiş fotoğraflarını "Virüs alıyorum" ve "Virüs almaya gidiyorum" sloganlarıyla yayınladı.

Sigara tiryakisi, yağlı besinler ve içkiye düşkün olan 68 yaşındaki Milos Zeman, Winston Churchill'i viskiye düşkünlüğü nedeniyle övmüş, vejetaryen olan ve ağzına içki sürmeyen Adolf Hitler'in "sonunun ne olduğunun bilindiğini" söylemişti.

Milos Zeman, 1996 yılında seçim kampanyası sırasında kampanya otobüsünün "benzin ve Beçerovka (popüler Çek likörü)" ile gittiğini ifade etmişti. Zeman, bundan iki yıl sonra başbakan olmuştu.

Geçen haftaki etkinliğe katılan, Çek Cumhuriyeti Parlamentosu Alt Kanadının Başkanı Miroslava Nemcova, konuyla ilgili olarak Lidove Novini gazetesine, "Ne gördüyseniz onu gördüm. Kararı siz verin" açıklamasını yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...