Arap Zirvesi toplandı!

8. Arap Birliği Zirvesi, 16 ülkenin devlet başkanlarının katılımıyla Ürdün'ün Ölü Deniz bölgesinde başladı

Arap Zirvesi toplandı!
Arap Zirvesi toplandı!
GİRİŞ 29.03.2017 15:54 GÜNCELLEME 29.03.2017 15:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

28. Arap Birliği Zirvesi, 16 ülkenin devlet başkanlarının katılımıyla Ürdün'ün Ölü Deniz bölgesinde başladı.

ORTAK KANI "TERÖRLE MÜCADELE"

Başkent Amman'ın 55 kilometre güneybatısındaki Ölü Deniz bölgesinde devlet başkanlarının katılımıyla gerçekleşen zirve Arap ülkeleri arasında işbirliği ve dayanışmayı güçlendirmeyi, başta "Filistin sorunu" ve "terörle mücadele" olmak üzere Arap dünyasını ilgilendiren konularda ortak tutum geliştirmeyi amaçlıyor.

Zirveye ev sahipliği yapan Ürdün Kralı II. Abdullah, açılış konuşmasında. Filistin sorununa adil ve kapsamlı bir çözüm bulunmadan bölgede barış ve istikrarın sağlanamayacağını belirtti.

"TERÖR EN ÇOK MÜSLÜMANLARI TEHDİT EDİYOR"

Arap devletlerinin ve halklarının karşılaştığı sorunları "hayati" olarak niteleyen Abdullah, "Terör başkalarından çok biz Arapları ve Müslümanları tehdit ediyor. Terörün kurbanlarının ekseriyeti Müslümanlardan. Kapsamlı bir yöntemle bu tehlike ile mücadele etmek için ülkelerimiz ile dünya arasında çaba ve gayretlerin birleşmesi kaçınılmazdır." dedi.

Suriye krizine de değinen Abdullah, Cenevre ve Astana'daki barış görüşmelerinden umutlu olduğunu ifade etti.

"İKİ SIĞINMACIDAN BİRİ ARAP"

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt da açılışta yaptığı konuşmada sığınmacılar sorununa ağırlık vererek "Dünyadaki sığınmacılardan her ikisinden biri Arap. Arap insanının onuruna ve yaşamına dokunan bu başıboşluk ve karmaşaya karşı durmalıyız." şeklinde konuştu. Gayt ayrıca, sığınmacılara kucak açan ülkelere teşekkür etti.

İki gün sürecek zirve, Amman Bildirisi'nin kabulüyle sona erecek.

Yemen'in ülkede yaşanan savaş nedeniyle zirveye ev sahipliği yapamayacağını duyurmasının ardından Arap Birliği Zirvesi'nin Ürdün'de düzenlenmesine karar verilmişti.

Arap Birliği devlet ve hükümet başkanları, son olarak 25 Temmuz 2016'da sadece 8 liderin katılımıyla Moritanya'nın başkenti Nuakşot'ta bir araya gelmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Hepsini toplasan bi Erdoğan etmez sadece konuşurlar tek bir icraat yok
    Cevapla
  • demir ersoy 7 yıl önce Şikayet Et
    Okadar mükkemmel liderlersiniz ki halklarınızın onuru ayaklar aldında kimi aç kimi mülteci dünyanın en zengin petrol yataklarına sahipsiniz halklarınız için ne yaptınız bir tek kaddafi vardı onuda linç ettiniz
    Cevapla
  • bomboss 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar toplansalar ne olur Islamiyete ve halklarina faydali hicbirsey yapmazlar. Kendi petrollerini nasil daha kazancli satabileceklerinin planini yaparlar ancak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İddialar sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV açıklaması!
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama