Seçim sonrası ilk mesaj: Geliştirmek istiyoruz

İran'da ikinci kez cumhurbaşkanı seçilen Hasan Ruhani, devlet televizyonu aracılığıyla halka seslendi.

Seçim sonrası ilk mesaj: Geliştirmek istiyoruz
Seçim sonrası ilk mesaj: Geliştirmek istiyoruz
GİRİŞ 21.05.2017 10:51 GÜNCELLEME 21.05.2017 11:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ruhani, ilk mesajında, herkesin cumhurbaşkanı olduğunu ve kendine oy vermeyen muhaliflerine saygı göstereceği ifade etti. Ruhani, "Seçimler bitti ve ben bugün tüm yurttaşların cumhurbaşkanıyım. Muhaliflerimin hükümetimi eleştirme hakkı saklıdır" diye konuştu.

İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Cumhurbaşkanı Ruhani, İran'ın karşılıklı saygı temelinde dünyayla ilişkilerini her zamankinden daha fazla geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.

Ruhani, "Milletimiz, dünyayla barış ve dostluk içinde yaşamak istiyor. Ancak her türlü tehdit ve aşağılamayı da kabul etmeyecek. Halkımız, seçimlerle verdiği bu mesajının , tüm devletler, komşuları ve özellikle büyük dünya güçleri tarafından doğru bir şekilde duyulmasını istiyor" ifadelerini kullandı.

BÖLGE VE HALKA KONUŞTU

Ruhani, "Seçimlerimiz, bölge ve komşu ülkelere, bölgedeki güvenliğin yabancı güçlerin varlığıyla değil demokrasinin güçlenmesi ve halkın oyuna saygı göstererek sağlanacağını göstermiş oldu" diye konuştu.

Ruhani, 19 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 57'sini alarak ikinci kez ülkenin cumhurbaşkanı seçildi. Seçimlerde halkın yaklaşık yüzde 73'ü sandık başına gitti.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Halid bin Velid 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyük dünya güçleri tarafından yönetilen Suriye Irak,yemen,libya ve mısır 'ın fitne ateşini neden söndürmek için samimi yaklaşılmıyor
    Cevapla
  • umur 6 yıl önce Şikayet Et
    iran hiç bir zaman düzelmez islam ülkelerine zarar veriyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı
Büyükekşi'ye 'Bylockçu' diyen Ahmet Çakar beraat etti!