Pakistan'da çifte şok! Görevden alındılar

Pakistan Anayasa Mahkemesi, Başbakan Navaz Şerif'in ve Maliye Bakanı Muhammed İshak Dar'ın görevden alınmasına karar verdi.

Pakistan'da çifte şok! Görevden alındılar
Pakistan'da çifte şok! Görevden alındılar
GİRİŞ 28.07.2017 10:16 GÜNCELLEME 28.07.2017 11:54
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Pakistan Anayasa Mahkemesi, aile üyelerinden bazılarının Panama belgeleriyle ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına karıştığı gerekçesiyle Başbakan Navaz Şerif'in görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Şerif, Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrasında istifa ettiğini açıkladı.

MALİYE BAKANI DA GÖREVDEN ALINDI

Pakistan Anayasa Mahkemesi, Başbakan Navaz Şerif'in ömür boyu siyasetten men edilmesine karar verirken, Maliye Bakanı Muhammed İshak Dar'ı da görevinden azletti.

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANININ AÇIKLAMASI

Anayasa Mahkemesi Hakimi Ejaz Afzal Han, düzenlediği basın toplantısında, 5 kişilik hakim heyetinin oy birliğiyle Şerif'in görevden uzaklaştırılmasına karar verdiğini duyurdu. Han, Maliye Bakanı Muhammed İshak Dar'ın da görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

Han, "Pakistan Başbakanının parlamento ve mahkemeye karşı dürüst davranmadığını" belirterek, Şerif'in artık başbakanlık koltuğuna "layık olmadığını" bildirdi. Mahkeme kararına göre, Şerif ömür boyu siyasetten men edildi.

AİLE ÜYELERİ DE SORUŞTURULACAK

Anayasa Mahkemesi ayrıca Şerif'in bazı aile üyeleri hakkındaki yolsuzluk iddialarını soruşturmak üzere kurulan Ortak Soruşturma Komisyonu (JIT) tarafından toplanan tüm materyallerin, 6 hafta içerisinde "yolsuzluk mahkemesine" gönderilmesine karar verdi.

Bunun yanı sıra Anayasa Mahkemesi, Başbakan Şerif, Şerif'in çocukları Meryem, Hasan, Hüseyin Şerif ve milletvekili Muhammed Safdar aleyhinde söz konusu mahkemede yolsuzluk davası açılacağını bildirdi.

Yüksek Mahkeme, yolsuzluk mahkemesinin kararının 30 gün içinde açıklanması gerektiğini kaydetti.

NAVAZ ŞERİF HAKKINDAKİ İDDİALAR NEYDİ?

Pakistan Anayasa Mahkemesi, Panama belgeleri ve Şerif ailesi hakkındaki yolsuzluk iddialarını soruşturmak üzere 6 kişiden oluşan bir komisyon kurulması kararı almıştı.

Ülkenin 2 istihbarat kuruluşunun temsilcilerinin de bulunduğu JIT, daha önce Şerif'in iki oğlu, kardeşi ve iki yakın çalışma arkadaşını sorgulamıştı. JIT, raporunda, "Davalıların deklare ettiği mal varlığı ile bilinen gelir kaynaklarından elde edilen arasında kayda değer fark bulunmaktadır." ifadesine yer verilmişti.

Pakistan yasalarında off-shore şirketine sahip olmak yasaklanmasa da muhalefet, bu paranın "rüşvet ve yolsuzluk" ile elde edildiğini öne sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • Eba leyl 6 yıl önce Şikayet Et
    Atanmışların seçilmişlere üstünlüğü olmaz...halk getirmiş halk gönderir bunlar daha çok demokrasi dersi alacaklar çoook
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki neymiş, Pakistan'a da bu batılı emperyalistlere uşaklık yapanlara haddini bildirecek bizim REİS gibi biri lazımmış. Milyonlarca kişinin oylarıyla Başbakan olan birinin Başbakanlığı, 5 kişinin dudakları arasında olamaz, REİS boşuna mı diyor "Dünya 5'ten Büyüktür" diye.
    Cevapla
  • milli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde inandik bu yolsuzluk safsatalarina bfalan yerde sukadar mali altini villasi varmis yalan dedikodularina bunlar birilerinin halkin sectigi sozunu geciremedigi liderleri indirmek darbe yapmak icin dis mihraklarin oyunlaridir sadece isimler veulkeler degisir se eryo hep ayni artik bunlara karnimiz tok.
    Cevapla
  • canturk 6 yıl önce Şikayet Et
    katara sulandılar arkasına tc ve pakıstan destek cıktı sımdı pakıstanın ayagını kaydırırlarsa suud bae ve mısıra karsı tc tek basına duramıycak hem pkk ıle ugrasıcak guneyınde savasıcak hemde 3 tane ulkeye tek basına karsı cıkıcak egede yunanlar hazır belkıyor ab hazır beklıyor tc nın basına corap orecekler ısraıl hazır belkıyo tc yı param parca yapacaklar arkadaslar ermenıstan hazır beklıyor muslumanları parcalamak ıstıyorlar ve bunu yapmadan rahatlamıycaklar bır kac ulkeyle savasabılırız ama ab abd ele gecırılmıs araplar rumlar ermenıler butun cephelerde savasamayız pakıstan cok onemlı arkadaslar4 sırada emın olun turkıye var
    Cevapla
  • canturk 6 yıl önce Şikayet Et
    cakalın bırı cıkıyor ortaya bıseyler yazıyor dıger bır cakalda gercekten yapmısta saklıyor gıbı lanse edıyor ve ıstedıklerı adamı dıskalıfıye edıyorlar neden sısıyı dıskalıfıye etmıyorlar yada bae suudı arabıstan yada israili hatalarının sonu ucu bucagı yok ama ısraıle dokunmuyorlar arkadaslar aklınızı basınıza toplayın bakın ıraka kımyasal fuze var dıye ırakı altını ustune getırdıler sonra ya yokmus dedıler ıftırayla ulkeye gırıyorlar destekleyenlerde terörist hırsız sömürdüler butun muslumanları kenara gectıler afrıkayı ne hale getırdıler abd ne dedı borclarımı musluman ulkelere odetecem dedı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!