Türkiye karşıtı... Trump'tan skandal hamle

ABD ile Türkiye arasındaki gerilim devam ederken, Trump'tan skandal bir hamle geldi. Terör örgütü YPG/PYD'ye destek vermesiyle başlayan gerilimin ardından Trump, bugün ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın başına Zeytin Dalı Operasyonu'na karşı olan ABD Donanması'nda görevli Korgeneral McKenzie'yi getirmeyi teklif etti.

Türkiye karşıtı... Trump'tan skandal hamle
Türkiye karşıtı... Trump'tan skandal hamle
GİRİŞ 23.08.2018 11:51 GÜNCELLEME 23.08.2018 11:51
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Bugün neredeyse donma noktasına gelen ABD ile Türkiye ilişkilerinde kırılma aslında Washington’ın terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG’yi silahlandırması ve eğitmesiyle atılmıştı. O dönemde başta Türkiye olmak üzere bölgedeki birçok ülkenin karşı çıktığı bu uygulamanın ardından TSK, terör örgütleri DAEŞ, PYD/YPG’ye karşı sınır güvenliğini korumak için önce Fırat Kalkanı ardından Zeytin Dalı Operasyonu’nu gerçekleştirmişti.

TÜRKİYE'NİN OPERASYONUNA KARŞI ÇIKAN İSİMDİ

 

 

Zeytin Dalı Operasyonu, Pentagon ve Beyaz Saray’ın tepkisini çekerken o dönemlerde peş peşe açıklamalar gelmişti. O açıklamalar arasında Zeytin Dalı Operasyonu’na karşı en sert tepki, dönemin ABD Genelkurmay Başkanlığı’nda görevli Korgeneral Kenneth F. McKenzie Jr.’dan gelmişti. Zeytin Dalı Operasyonu’nun ABD’nin Suriye’deki varlığını boşa çıkardığını dile getiren McKenzie, TSK’nın operasyonunun kendilerine ve bölgeye zarar verdiğini iddia etmişti.

VOTEL'İN YERİNE GELMESİ İÇİN TRUMP TEKLİFİ SUNDU

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, McKenzie’nin 25 Ocak’ta yaptığı bu açıklamalardan aylar sonra ABD Başkanı Trump’tan flaş bir hamle geldi. Türkiye ile krizi tırmandıran Donald Trump, bugün McKenzie’yi ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) başına getirmeyi teklif etti. ABD’nin Ortadoğu’daki bütün hamlelerinden sorumlu olan CENTCOM’un başında bulunan General Joseph Votel’in yerini birkaç ay içinde doldurması beklenen McKenzie, Senato’dan da onay almak zorunda.

IRAK OPERASYONUNU YÖNETEN İSİM

ABD’nin çok satan gazetelerinden Washington Post’un, "Pentagon’un son yıllarda en görünür üst düzey yetkilisi. Basın toplantılarına bakanlığın sözcüsüyle birlikte çıkarak sık sık açıklamalarda bulunuyor" yorumuyla tanıttığı McKenzie, 11 Eylül 2001’deki saldırıların ardından Irak ve Afganistan’a düzenlenen operasyonları yönetmişti.

YORUMLAR 37
  • Angara lı 5 yıl önce Şikayet Et
    abd ye yolun sonu görünüyor
    Cevapla
  • Kazım ş 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslında abd değil orası israil birleşik devlerleri,şuan israil diye bildiğimiz yerde küçük amerika.yani abd yi israil yönetiyor
    Cevapla
  • Mizah 5 yıl önce Şikayet Et
    Gitti Yahudi Joseph geldi Ebleh McKenzie. Garp cephesinde değişen bir şey yok. Yahudi ile savaştayız.
    Cevapla
  • 575653 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist desek daha isabetli olur, o aynı güç amerikanında ayağına sıkıyor.
    Cevapla
  • gereken 5 yıl önce Şikayet Et
    bence turkiye acilen pakistanda atom bombasi almali zaman gec olmadan her sey seyi gec yapiyoruz gizlice venazualla da ust kurmali ve orada atom bulundurmali rusya ile. acilen bazi amerikan askeri yetkileri terror kurmakdan tutuklama emri cikmali hitler askerlerinden farki yok amerikan ordu mensuplarinin
    Cevapla
  • dursun 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim elimiz armut toplamıyor ya biz ortadoğuda sürekli çalışmalı bütün güçleri islam birliği üzerine kurmalıyız kazan kazan politikası uygulamalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti