Merkel'den Türkiye ve İdlib açıklaması!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dünyanın gözünü diktiği İdlib hakkında bir açıklama yaptı. Merkel, "İdlib'de insani bir felaketten mutlaka kaçınmalıyız" dedi.

Merkel'den Türkiye ve İdlib açıklaması!
Merkel'den Türkiye ve İdlib açıklaması!
GİRİŞ 06.09.2018 13:10 GÜNCELLEME 06.09.2018 14:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ve İdlib hakkında açıklamalarda bulundu: "Suriye'deki durum konusunda Erdoğan ve Putin ile görüştüm. İdlib'deki durum karışık, mücadele edilmesi gereken radikal gruplar var. İdlib'de insani bir felaketten mutlaka kaçınmalıyız.

TÜRKİYE AÇIKLAMASI

 

 

"Türk ekonomisinin iyi şekilde gelişmesinden güçlü çıkarımız var. Türkiye'yi zayıflatacak bir şekilde hareket etmek Almanya'nın çıkarına değil" dedi.

Türk-Alman ilişkileri için "Her zaman siyah ya da beyaz düşünemeyiz. Gerçek bu" yorumunu yapan Merkel, Almanya'da 3 milyon Türk'ün yaşadığını ve bu nedenle iki ülkenin özel bir bağ ile birbirine bağlı olduğunu kaydetti.  Bu akşam yayımlanacak röportajda, Suriye'nin İdlib ilindeki gelişmelere ve rejimin olası bir taarruzuna değinen Merkel, İdlib'de insani bir felaketin yaşanmasından kaçınılması çağrısında bulundu. Almanya Başbakanı, esas olanın aşırılarla mücadele olduğunu ancak sivillerin de korunması gerektiğini dile getirdi.

YORUMLAR 5
  • Biriben 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya olasi Mülteci göçü olasiligi nedeniyle yine dostumuz oldu. Bunlara yine kanarsak gercekten enayiz diyecegim artik. 100 bin Mükteciyi hemen yunanistana göndermeliyiz.Adamlar mülteci hakkini fetöcülere verdigi gibi suriyelilerede versin.
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizin ağzınızdan çıkanla , yaptıklarınız bir değil..hepiniz Reis in tırnağı olamazsınız
    Cevapla
  • AYH 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim yapacsgimiz tek sey var, kusura bakmayin sayanizde ekonomik sorunlarim var benden bukadar kapilari acip, isteyen istedigi yere gidebilir demek, inanin idlib meselesi bir günde cözülür. is icabi AB de geziyorum, endise icindeler, tekrar mülteci gelecek diye. engellemek icin ellerinden gelenden fazlasini yaparlar. idlibte bir sey yapamasalar bile mülteci gelmesin diye Türkiyeyi paraya bogarlar.
    Cevapla
  • hiç 5 yıl önce Şikayet Et
    sizin ülkede de mücadele edilmesi gereken teröristler var
    Cevapla
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    ondan teröristlere ve fetöcülere sahip çıktınız deme sizin korkunuz yeni suriyeli göç dalgası baska birşey değil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi