İsrail duyurdu! Savaşmak için Akdeniz'e geldiler

İsrail istibarat birimlerine yakın DEBKAfile internet sitesi, Rusya’nın geçen hafta Akdeniz’de deniz ve hava unsurlarıyla düzenlediği bugüne kadarki en büyük tatbika, Çin ordusunun da katıldığını iddia etti.

İsrail duyurdu! Savaşmak için Akdeniz'e geldiler
İsrail duyurdu! Savaşmak için Akdeniz'e geldiler
GİRİŞ 11.09.2018 09:50 GÜNCELLEME 11.09.2018 09:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

DEBKAfile’ın iddiasına göre 8 Eylül’de sona eren tatbikata, Çin ordusu, savaş gemileri, savaş ve bombardıman uçaklarıyla katıldı. Site, Pekin yönetiminin tatbikata katılmasını Suriye’deki gelişmelere artan ilgisine bağladı. İsrail istihbarat birimlerine yakın site, Çin’in ayrıca Rusya ve Esed rejiminin İdlib’e yönelik saldırılarına katılacağını da iddia etti.

Sitenin iddiasına göre Pekin, Moskova üzerinden 3500 askerini Şam’a gönderecek. Daha önce farklı kaynaklar da Çin özel kuvvetlerinin Suriye’de operasyonel amaçlı faaliyet göstereceğini iddia etmişti.

 

 

Ağustos ayında İsrail’de güvenlik uzmanlarının katıldığı bir konferansta, Tel- Aviv’in "Çin’in Akdeniz’de artan etkisi"nden duyduğu endişeyi dile getirilmişti. Öte yandan Çin ordusu, hava, kara ve deniz unsurlarıyla Rusya’nın Soğuk Savaş’tan beri düzenleyeceği en büyük tatbikat Vostok-2018’e katılacağını da açıklamıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 8
  • Ferman 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriye tatbikat için en uygun ülke konumunda gelen de giden de operasionunu yapiyor suriye ülke olmaktan cikmis askeri deneme tahtasina döndü abd gerçekçi bir tatbikat etmek için daeshi kurmus ama daha sonra da cikar geregi terör örgütü olarak kulanmis türkiye deashi temizledikten sonra ypg ye dayandi bu da geçer dayanmalisin türkiyem
    Cevapla
  • Kenan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne sūriyeymiş kac ūlke istibaratı var iran tūrkiye amarika almanya israyil inğiliz fıransa Hollanda danndık marka davar davar dolu
    Cevapla
  • cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    1. dünya savaşı gibi türkiyenin etrafında toplandılar. Türkiye ye saldıracak herhalde bunlar.
    Cevapla
  • aaaa 5 yıl önce Şikayet Et
    rusya, fransa, abd, ingiltere ve çin in türkiyeüzerinde ortak fikir birliği olasılığı kuvvetlenmeye başlamıştır. bu şer güçlere karşı uyanık olmalıyız.
    Cevapla
  • Yavzzz 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulen israil hem cagiriyorsun hemde flas flas dye haber yapiyorsun kahrol israil
    Cevapla
  • Gelecek 5 yıl önce Şikayet Et
    Çin ordusu ilk defa sınırlarından çıkmakta ve ortadoğuya gelmekte sibiryaya tatbikata gitmekte.adım adım kıyamet savaşına doğru gidilmekte.bu savaştan en karlı çıkacağım diye plan yapan siyonistler inşaallah çok şeylerini kaybedecekler.bu savaşa israilin katılma durumuda söz konusu.üçüncü dünya savaşı büyük israil planlamasına göre yaptırılacak.rabbim bu zalimlerin planını bilmekte vede rabbimizin planı tuzağı bakalım bu zalimleri hangi noktaya getirecek.Allah ın dini islama savaş açan bu zalimleri bakalım kim kurtaracak.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Çinin derdi idlibdeki 5000 uyguru öldürmek. Nasil ruslar idlibdeki kafkas kokenlileri oldurmek icin ordaysa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması