Erdoğan'ın sözleri komşuyu ayağa kaldırdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Ülkeyi kendi kaynaklarımızı kullanarak bu durumdan kurtaracağız" sözleri Komşu’da yankı uyandırdı. "Erdoğan, krizden çıkmak için yerli kaynakları işaret ediyor" yorumu yapıldı.

Erdoğan'ın sözleri komşuyu ayağa kaldırdı!
Erdoğan'ın sözleri komşuyu ayağa kaldırdı!
GİRİŞ 08.10.2018 11:28 GÜNCELLEME 08.10.2018 11:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye ekonomisi, başta Yunan medyası olmak üzere Avrupa basınında yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan’ın "Kimseden mali destek istemedik" sözleri ve Türkiye’nin mali darboğazdan çıkmak için kendi iç dinamiklerini kullanacağı yönündeki açıklamaları, Yunanistan'da büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı'nın kararlı tutumunu birçok gazete manşetine taşıdı. Bunlar en öne çıkanı ise Kathimerini gazetesi oldu.

 

 

"2 AYDA KONTROL ALTINA ALDIK"

Kathimerini, "Erdoğan krizden çıkmak için yerli kaynakları işaret gösteriyor" manşetli haberinde Erdoğan’ın "Türkiye, tarihinin en büyük ekonomik saldırılarından birine maruz kalmasına rağmen 2 ayı bulmadan durumu kontrol altına aldık. Devlet olarak bu krizin üstesinden gelmek için adımlarımızı attık, atıyoruz. Kendi ayakları üzerinde yükselttiğimiz Türkiye’ye hiç kimse yeniden diz çöktüremeyecektir. Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye’yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz" sözlerini aynen paylaştı.

"IMF’YE KAPIYI KAPATTI"

Haberde yapılan analizde, bu sözlerin Türkiye’nin IMF’den yardım alacağı şeklindeki söylentilerin önünü resmi olarak kestiğine dikkat çekilirken, Erdoğan’ın "Kendi programlarımızla ülkemizi hedefine ulaştıracağız. Her türlü katkıya ve öneriye açığız" sözlerine de vurgu yapıldı. Öneriye açık olma ifadesinin, uluslararası kuruluşların olası tavsiyelerine kapıyı tamamen kapatmamak için özellikle verilmiş bir demeç olduğu yazıldı.

KAYNAK: DİRİLİŞ POSTASI
YORUMLAR 9
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Düşünelim üretelim Düşünelim icat edelim Düşünelim ticaret edelim Düşünelim dünyaya satalım Düşünelim sabır edelim Düşünelim ne yapacaksak öyle yapalım
    Cevapla
  • Göktürk 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım siz TC nin yükselmesini sagladikca içeride kudurup kalp krizi geçiren hainler var. Adamlar kahruyorlar. Seni seviyorum Allah için.
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü .3gündür .insanlar .kömürlü sobalara saldiriyorlar .sifir .ikinci el .farketmez .bence kötü bir izlenim bu .zaman gecmeden .fiyatlar düşmesi lazim .ülkenin selameti ve .insanlarrin beklentisi icin .....
    Cevapla
  • serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan battı almanya ayakta tutuyor !!!!!!
    Cevapla
  • SABIR 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru ve ne için yardım ediyor ne için kapı kulu yaptı onu da ileride göreceğiz.
    Cevapla
  • Almanci 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen, yunanlardan istifade eden almanyadir.. 10 milyar euro borç verip faiziyle geri aliyor.. Tefeci ülke resmen. Almanlar zaten Avrupayı resmen sömürüyor.. Diğer zavallı ülkelerde avucunu yalıyorlar.. Yunanların akıllı filozoflardan kalma nesil olduğuna artık ben bile inanmıyorum.. Bu kadar geri ... Olunmazki kardeşim..
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayir, durum tam tersi, Yunanistani batiran Almanya'dir, (Ingiltere'nin ve Fransa'nin yardimiyla).
    Cevapla
  • Ismet 5 yıl önce Şikayet Et
    Aç sınırları reis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi