Ordudan Maduro'ya 'mutlak sadakat' sözü!

Venezuela Ordusu, Ulusal Meclis tarafından “yasa dışı” ilan edilen ve darbe çağrısında bulunulan Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya “mutlak sadakat” sözü verdi.

Ordudan Maduro'ya 'mutlak sadakat' sözü!
Ordudan Maduro'ya 'mutlak sadakat' sözü!
GİRİŞ 09.01.2019 17:31 GÜNCELLEME 09.01.2019 17:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Venezuela’da Silahlı Kuvvetler, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro için orduya darbe çağrısında bulunan Meclis Başkanı Juan Guaido’ya karşı Maduro’ya “mutlak sadakat” sözü verdi. 

 

 

Savunma Bakanı Vladimir Padrino, Yüksek Adalet Divanı'nın (TSJ) önünde yemin ederek görev süresini 2025 yılına kadar uzatmaya hazırlanan Maduro'ya desteklerini sunan bir bildiri okudu. Padrino, devlet kanalında yayınlanan açıklamasında, "2019-2025 döneminde başkomutanımıza sınırsız desteğimizi ve mutlak sadakatimizi sunacağız" dedi. 

ULUSAL MECLİS'E VATANA İHANET SORUŞTURMASI

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Ulusal Meclis ile kendisi aleyhine kararlar alan Lima Grubunu destekleyen muhaliflere karşı “vatana ihanet soruşturması” başlatılması emrini verdi. Öte yandan meclis toplantıları Maduro müttefiklerinden oluşan Yüksek mahkeme tarafından iptal edildi. 

 

 

Vatana ihanetle suçlanan Ulusal Meclis ve muhalifler, Maduro’nun ikinci 6 yıllık görev süresini üstlenmemesini, yeni ve özgür bir seçim yapılana kadar görevlerini Ulusal Meclis’e devretmesini istiyor. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ufuk bey, siz bilmeden arastirmadan konusanlardansiniz... venezuela arablardan daha büyük bir petrol yatagina sahip.. bunu amerikan sirketleri isliyorlardi... chavez ve maduro da amerikayi ülkesinden kovup gelirleri vatandaslarina pay etti... bundan ki venezuela artik ambargo altinda ve petrolunu satamiyor
    Cevapla
  • Ufuk 5 yıl önce Şikayet Et
    İlginç Venezuela her anlamda bitik durumda tekrar bu adama oy veriyorlar ve maduronun hiçbir başarısı yok ortada cahil toplumları yönetmek kolay ver gazı coşkuyu koltuk garanti ama fazla kalamaz orada bence.
    Cevapla
  • Selin ce 35 5 yıl önce Şikayet Et
    Venezuela hakkında hiç bir bilgin olmadığı halde şu yorumun, cehaletinin dışa vurumundan ibarettir. Abd cumhuriyetçi senatörleri gibi konuşmuşsun
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    REIS rusya ziyareti sonrasinda bir ZIYARET te MADUROYA yapmali abd nin düsman oldugu ne kadar ülke varsa BU DÖNEM AGIRLIK LI ZIYARET O ÜLKELER E OLMALI
    Cevapla
  • Madura 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana venezuella odusu insan kıymetini insan , altın kıymetini sarraf bilir . Madura insandır.
    Cevapla
  • Madura 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana venezuella odusu insan kıymetini insan , altın kıymetini sarraf bilir . Madura insandır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi