Papa, Maduro’nun teklifini kabul etti

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis kendisine mektup göndererek muhalefetle diyaloga girmesi için yardım etmesini isteyen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun isteğine olumlu cevap verdi. Papa, Venezuela'da "her iki tarafın da istemesi şartıyla" arabuluculuk yapmak istediğini açıkladı.

Papa, Maduro’nun teklifini kabul etti
Papa, Maduro’nun teklifini kabul etti
GİRİŞ 05.02.2019 22:37 GÜNCELLEME 05.02.2019 22:38
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro dün, Katoliklerin lideri Papa Francis'e muhalefetle diyaloga girilmesine yardım etmesini isteyen bir mektup göndermişti.

Maduro, Juan Guaido’yu Venezuela’nın “Geçici Devlet Başkanı” olarak tanımaktan kaçınan Papa’nın cevabının olumlu olacağını umut ettiğini söylemişti.

'BİZ HAZIRIZ'

Maduro’nun isteğine cevap veren Papa, Abu Dabi'den Roma'ya dönerken papalık uçağında, “Her iki tarafın da istemesi şartıyla, biz her zaman hazırız” dedi.

Papa Francis, Venezuela’daki gergin siyasi çatışmaya barışçıl bir çözüm yol gösterme isteğini hem Maduro’ya hem de Guaido’ya iletti.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 26
  • mahir acar 5 yıl önce Şikayet Et
    eğer bu papaya kaldıysa bu dünyanın vay haline eskiden SÖMÜRGECİ ülkeler vardı şimdi ülkelerin yeraltı zenginlikleri uğruna el koymak faydalanmak ve kendi çıkarları için kullanmak isteyen isiler aynı ABD ve batılı tabak yalayıcılar var bu düzen değişmeli saygı duyulmalı
    Cevapla
  • şimdi tuttun 5 yıl önce Şikayet Et
    madura ahanda şimdi yan bastın işte
    Cevapla
  • şahin 5 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bakıyorum kimse demiyorki adamların bir papalık makamı var anlaşmazlıklarda devreye giriyor biz müslümanlarında bir halifelik makamı vardı en azından onun tekrar getirilmesini basaramasak bile temenni etmeliyiz
    Cevapla
  • HIRSIZ abd 5 yıl önce Şikayet Et
    Venezuellanın FETÜŞŞEYTANI guaido. yani abd nin 1 dolarlık kuklası.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu fırsatı bizler amerika kıtasına adım atabilmek adına değerlendirmeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu