Türkiye'den Belçika'ya sert tepki! Nota verildi

Belçika'nın Ankara Büyükelçisi, federal savcılığın PKK bağlantılı 36 özel ve tüzel kişiye yönelik kararı nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Türkiye'den Belçika'ya sert tepki! Nota verildi
Türkiye'den Belçika'ya sert tepki! Nota verildi
GİRİŞ 11.03.2019 15:57 GÜNCELLEME 11.03.2019 16:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Michel Malherbe, Belçika'da PKK ile bağlantılı özel ve tüzel kişiler hakkında yargı sürecinin başlamasını önleyen karar nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

 

 

PKK ile bağlantılı kişilerin uyargılanmalarının önlenmesi kararından duyulan rahatsızlık büyükelçiye iletildi. Dışişleri'nden yapılan açıklamada terör örgütü PKK ile bağlantılı kişilerin önlenmesi kararının temyize götürüleceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy Cuma Günü konuyla ilgili bir soruya yazılı olarak yanıt vermiş ve "Belçika İddianame Odası'nın bugün (8 Mart) açıkladığı ve Belçika Federal Savcılığı tarafından PKK bağlantılı 36 özel ve tüzel kişiye karşı yargı sürecinin başlatılmasını önleyen karar kabul edilemez" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Bu karara karşı Belçika Yüksek Mahkemesi'ne gitme imkanı bulunduğunu ve Türkiye'nin hukuk mücadelesini kararlılıkla takip edeceğini belirten Aksoy, "Müttefikimiz Belçika'nın terörle mücadele sorumluluğu çerçevesinde hareket etmesini ve PKK terör örgütüne karşı gereken adımları atmasını bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 7
  • Mehmet77 5 yıl önce Şikayet Et
    Hata bizde.ne mutettefik.AB de hic bir ülke mittefik olamaz.tipki ABD ye dost ve müttefik isimleri verilemez adamlar her firsatta karsimiza cikiyor Pkkyi destek veren de tümü. Terrörle tek mücadele veren ülke biziz. Gerisi terrör egitimi bile veriyor ve finans ediyor.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık bu kararlara krşılık vermek fuzuli. Lakin kimin hangi rengi tuttuğu belli olmuşken, harcanan enerji boşuna. Türkiye tarafından baktımızda, bürokratik terör saldırısına uğruya bir ülke görüyoruz. Yani PKK' yı alanda kullanma imkankanları azalırken, büroratik olarak kullanmaya yöneliyorlar.
    Cevapla
  • enver 5 yıl önce Şikayet Et
    benzer kararları Türkiye'de de suriye de de uygulamak istiyorlar. Kılıçdaroğlu bu hareketi ülkemizde başlattı zaten...
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sömürgeci avrupa. Kaynakları tükendi. Ortadoğuyu sömürebilmek için Türkiye ve bölge ülkelerini karıştıracak teröristleri ölümüne destekliyorlar.
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    o sopa bir gün bizim elimize de geçer, ama merak etmeyin biz dinsize de aynı mesafede durmayı biliriz inşallah söz konusu islamın adaleti olunca.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber