Sürpriz ülkeden F-35 hamlesi! Tarih bile verdiler

Polonya, ABD’den F-35 savaş uçağı alacağını duyurdu. İlk uçak 2026 yılına kadar Polonya ordusunun hizmetine girecek.

Sürpriz ülkeden F-35 hamlesi! Tarih bile verdiler
Sürpriz ülkeden F-35 hamlesi! Tarih bile verdiler
GİRİŞ 21.05.2019 13:14 GÜNCELLEME 21.05.2019 17:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Savaş uçağı filosunu yenilemek isteyen Polonya’nın F-35 savaş uçaklarını uzun süredir incelediği biliniyordu. Polonya Savunma Bakan Yardımcısı Wojciech Skurkiewicz, Lockheed Martin yapımı jetlerin iki partisini satın alma planlarını açıkladı. Plana göre ilk uçak 2026 yılına kadar Polonya ordusunun hizmetine girecek.

 

 

Bakan, bu kararı Polonya Hava Kuvvetleri için bir dönüm noktası ve çok önemli olarak nitelendirdi.

Skurkiewicz, "Bu, Hava Kuvvetlerimizi daha yüksek seviyelere çıkaracak çok önemli bir karardır. F-35 uçaklarının ilk filosu 2026'da sonraki ikinci filo 2026'dan sonra satın alınacak" dedi.

 

 

Polonya, eski Sovyet dönemi silahlarını emekli etmeye devam ediyor ve onların yerine ABD silahlarını alıyor. Polonya ordusu, son yıllarda ABD'den Patriot füze savunma sistemleri ve HIMARS topçu roketlerine ek olarak, 2026 yılına kadar bir dizi saldırı helikopteri satın alma niyetinde.

Polonya, F-35 alımıyla birlikte filosundaki Su-22 ve Mig-29 tipi Sovyet yapımı savaş uçaklarını da emekliye ayırmayı planlıyor.

Ülke, çoğunlukla ABD yapımı silahlardan ve komuta kontrol sistemlerinin modernizasyonundan oluşan yaklaşık 50 milyar dolarlık bir satın alma planı açıkladı.

YORUMLAR 3
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Boşverin f35 leri. Ha parçasını yapacaksak yapalım. Edvantere girecekse girsin. Ama paraleleinde kendi uçağımızı yapalım seri üretime hemen geçelim. Bir prototipimiz 10 sene reklam oluyor gerisi gelmiyor. Unutulup gidiyor. Birileri oyalayıp devletten cukka koparmak peşinde mi acaba. Protip yapılmışsa hemen seri üretime geçilir ve önemli yerlere konuşlanır faal haldeyken reklamı yapılır.
    Cevapla
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd lehine politika gudersen evet size guc katacak. Abd aleyhine gudersen yakitini dahi bulamazsin curur gider.
    Cevapla
  • Bozulus Türkmen’i 4 yıl önce Şikayet Et
    Polonya ABD’nin sözünden çıkmayacağına göre onlara faydası dokunur F-35’lerin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada