Alman polisinden tepki çeken hareket! Müslümanlar ayaklandı

Almanya'nın Köln kentinde Ramazan Bayramı nedeniyle yerel kıyafet giyen Arap kökenli 10 genç, polisin kötü muamelesine maruz kalarak gözaltına alındı. Yapılan incelemede gençlerin hiçbir suç kaydının olmadığı ortaya çıktı.

Alman polisinden tepki çeken hareket! Müslümanlar ayaklandı
Alman polisinden tepki çeken hareket! Müslümanlar ayaklandı
GİRİŞ 05.06.2019 21:24 GÜNCELLEME 05.06.2019 21:24
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Köln'ün merkez tren istasyonunda dün meydana gelen olayın ardından polisin yaptığı incelemede, Müslüman gençlerin geçmişte hiçbir suç kaydı olmadığı belirlendi. Yapılan sorguda ise gençlerin Ramazan Bayramı nedeniyle yerel kıyafetler giydiğinin ortaya çıktı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Gençlere terörist muamelesi yaptığının ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada Köln polisine yönelik eleştiriler çığ gibi büyüdü.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Ayman Mazyek de konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, polisin bu tavrını eleştirdi.

"POLİSLERE DAHA İYİ EĞİTİM VERİLMELİ"

Mazyek, polisin Müslüman gençlere yönelik tavrını "ırkçılık" olarak nitelendirerek "Polisin bu eylemini kınıyoruz. Polislere diğer kültürlere yönelik daha iyi eğitim verilmesi ve farklı görünen insanlara potansiyel suçlu gibi yaklaşmaması gerektiği öğretilmeli. Ülke çapında polise bu konuda gerekli eğitimlerin verilmesini tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Farklı kültürlerin yaşadığı Köln'de böyle bir olayın meydana gelmesinden üzüntü duyduklarını aktaran Mazyek, polisin hatasını kabul edip gençlerden özür dilemesi gerektiğini vurguladı.

Köln Emniyet Müdürü Uwe Jacob ise eleştirilerin ardından yaptığı basın açıklamasında, "Görevli polislerin 'ırkçı ve yabancı düşmanlığı' yaptıklarına yönelik suçlamaları şiddetle reddediyorum. Sosyal medyadaki aşağılayıcı ve hakaret içerikli görüşleri de kabul etmiyorum. Polislerimiz günde yaklaşık bin olaya müdahale ediyorlar. Emniyet Müdürlüğü olarak Köln halkının güvenliğinden sorumluyuz ve bu işi ciddiye alıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Kendilerine gelen tüm ihbarları titizlikle değerlendirdiklerine  dikkati çeken Jacobs, bazı kurum ve kuruluşların ise kendilerine yönelik eleştirileri hakkında yorum yapmayacaklarını kaydetti.

YORUMLAR 79
  • Derman 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya’da bizim insanımızın,bize yaptığını Alman polisi yapmıyor.
    Cevapla
  • Asabi 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanı kafir memleketlerde tatile gitmesine kafirlerden adalet beklemesin kafirlerin ekmeğine yağ sürmesine ve ekonomik olarak paralarını onların bankalarına yatırmasına yazıklar olsun
    Cevapla
  • Musti_180 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman iste Genetik irkcilik ve korkaklik hissinden dolayi bunlari yapiyor. Zaten en buyuk korkulari birgun almanyayi yabancilarin yonetmesi.
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    50 yildir onlara ile ya$iyorum.Temelde hitler zihnietli ve kendi irkindan olmayan insankara yukardan bakan milletir.Bu sosyal ya$mda bile cok cok belirgin´siyasette ise zaten biliniyor.insan haklari demeokrasi gibi konular sadece ama sadece bunlar icin vardir.insan haklari demokrasiyi dünyaya en iyi satan bunlardir.icde ba$ka di$da ba$ka oyuncudurlar.
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Genelde Alman polisler dünyanin en korkak ödlek polisleridir..Hemen ama hemen silahina sarilir.Vurduklari Türkleri asla unutmiycam.Köln poliseri en önde gelen fa$ist egitimli ve kafali olanlaridir.Hep en ön plana cikarlar..müslümanlara yapilan demostratif göstermedir..Yani bakin böyle bunlar ile mücadele yapiyoruz görün hic toleransimiz yok..54 yildir iclerinde ya$adigim Almanlar hala fa$ist zihniyet ve kültürde olan millettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor