Rum lider Anastasiadis'a hayati Türkiye uyarısı: ABD'ye uyarak...

Kıbrıs Rum tarafının, ABD, İsrail ve Fransa ile askeri anlaşmalar imzalaması ülkede tartışmalara neden oldu. Güney Kıbrıs'taki Kıbrıs Rum Barış Konseyi yayınladığı bildiri ile Rum yönetimine sert eleştiriler getirdi. Yapılan eleştirilerde Rum lidere adeta "Türkiye konusunda büyük bir hata yaptığı" hatırlatıldı.

Rum lider Anastasiadis'a hayati Türkiye uyarısı: ABD'ye uyarak...
Rum lider Anastasiadis'a hayati Türkiye uyarısı: ABD'ye uyarak...
GİRİŞ 04.07.2019 14:50 GÜNCELLEME 04.07.2019 14:51
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Konsey bir açıklama yaparak Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'ı yaptığı askeri anlaşmaları iptal etmeye ve bu yöndeki işbirliklerini sonlandırmaya çağırdı. Konsey tarafından yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi: "Anastasiadis hükümeti Kıbrıs'ın geleceğini, elini, ayağını NATO tankına, İsrail, Fransa, ABD ile askerî anlaşmalara bağlamaya karar verdi. Kıbrıs, ezeli hedef olan askersizleştirmeden uzaklaşıyor ve bölgedeki emperyalist savaş girdabının gözüne giriyor."

 

 

TÜRKİYE YANILGISI

ABD'nin Kıbrıs Rum yönetimine silah ambargosunun kaldırılması sürecini, değerlendiren Kıbrıs Rum Barış Konseyi bunu Türkiye'nin önünü kesmek olarak gördüğünü ancak bunun bir yanılgı olduğunu ifade ederek, "Silahlar ve savaşlar sadece ölüm, yıkım ve talihsizlik getirir. Anastasiadis hükümetini tehlikeli, Kıbrıs'ın askersizleştirme hedefine uymayan askerî anlaşmaları iptal etmeye ve işbirliklerini sonlandırmaya çağırıyoruz. Kıbrıs halkını savaşlara, Kıbrıs hükümetinin savaş sever projelerine karşı çıkmaya, Kıbrıs'ta ve bölgemizde barıştan baş kaldırmaya çağırıyoruz" denildi.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 20
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Ateşle oynayan bir gün o ateşten nasibini alır. Akıllı olun. Uluslar arası soyguncular ile değil , bizimle iş birliği yapın. Uluslar arası çete bizim verdiğimizden daha fazlasını size vermez , zenginliğe kendi çöker.
    Cevapla
  • KIRKiKi 4 yıl önce Şikayet Et
    olum bak git
    Cevapla
  • Merhaba 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha yürümesini beceremiyorsun
    Cevapla
  • son durak 4 yıl önce Şikayet Et
    filistinde osmanlıdan kurtulmak için ingilizlere osmanlı kellesi karşılığında ülkeyi sattı durumu ortada aynı son rumlara hazırlanıyor Türk den dost olur düşman değil zaten düşmansan kaçacak delik ara er geç yine buluruz merak etme
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    sonra gendim ettim gendim buldum a düşeceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti